І гарнір смачний, і запіканка – файна: ось такі страви щодня готую із звичайної квасолі і всім до вподоби

Квасоля — одна із найбільш поживних бобових культур. Приготувати її можна по-різному і "Один Факт"пропонує вам декілька цікавих страв. Знайомтесь і готуйте із задоволенням на своїй кухні.

Квасоля — корисна бобова культура. В її складі міститься дуже багато вітамінів А, групи В, C, D, E та інших. Також в її складі є амінокислоти. Поєднання високоякісного білку разом із крохмалем, мінеральними речовинами, амінокислотами і вітамінами робить квасолю поживною і максимально корисною. За поживними якостями її можна порівняти з натуральним м’ясом.

З квасолі можна приготувати безліч смачних страв: паштет, гарнір та інші
З квасолі можна приготувати безліч смачних страв: паштет, гарнір та інші

З квасолі можна приготувати безліч смачних страв. Найкращі ідеї кулінарних шедеврів із квасолі наведено нижче.

Паштет

Щоб приготувати смачний паштет із квасолі — спочатку відваріть її. Потім дайте квасолевим бобам охолонути. Перебийте їх у блендері. Додайте перець за смаком, сіль і обсмажену на пательні ріпчасту цибулю.

Гарнір

Відваріть квасолю. Після цього дайте їй час на охолодження. Також відваріть картоплю в мундирі. Після охолодження — почистіть її та поріжте на маленькі кубики. Змішайте картоплю разом із вареною квасолею. Додайте до цієї суміші перець, сіль, оцет, цукор, цибулю та сметану. Зверху прикрасьте цю страву подрібненою зеленню кропу та петрушки.

Запіканка

Щоб приготувати запіканку із бобових — відваріть квасолю і потім — перекладіть її у спеціальну форму для запікання. Зверху вилийте на неї сире куряче яйце, попередньо розколотивши його разом зі сметаною. Посоліть суміш за смаком. Запікайте страву протягом 15-20 хвилин в духовці при температурі + 180 ºC. Подавайте до столу, прикрасивши подрібненою свіженькою зеленню.

Квасоля в поєднанні із помідорами

Топ-4  страви з квасолі: паштет, лобіо, запіканка, гарнір
Топ-4 страви з квасолі: паштет, лобіо, запіканка, гарнір

Обсмажте помідори для цього рецепту на пательні з рослинною олією. Якщо готуєте цю страву взимку — можете замінити свіжі помідори томатною пастою. Часник почистіть, подрібніть і змішайте з відвареною заздалегідь квасолею. Додайте сіль за смаком. Зверху полийте страву помідорним соусом. Прикрасьте подрібненою зеленню кропу чи петрушки, а також — гілочками базиліку — щоб додати пікантності.

Нові статті

Схожі статті

Яблука пролежать до глибокої весни: ось ці поради допоможуть зберегти популярний фрукт свіжим та соковитим

Яблука – один із найголовніших фруктів осені. Їх можна зберігати довго без консервації. Але для цього потрібно дотримуватись певних правил та умов. Дізнайтесь, як зберегти яблучний врожай до весни.

“Продав будинок, працював в таксі”: актор серіалів Валентин Томусяк розповів, чим займався останні роки

Валентин Томусяк – актор театру та кіно, відомий по ролі Павла в серіалі "Тільки кохання" (2010 рік). Артист розповів, з якими викликами він та його дружина Катя Тишкевич зіштовхнулись в 2022 році.

Ліниві вареники по-львівськи: як приготувати українські палюшки на обід – особливий рецепт від господині

Ліниві вареники по-львівськи або палюшки – традиційна страва української національної кухні. Як їх приготувати швидко та смачно – читайте в рецепті, який для вас підготував "Один Факт".

Вечір без Потапа: 37-річна Настя Каменських показала, з ким обіймається, поки чоловіка-репера немає поряд

Українська співачка Анастасія Каменських поділилась в соціальних мережах затишним родинним кадром. На ньому артистка обіймається, але не з Потапом. Хто був поряд з Настею, поки чоловік на гастролях?