Як приготувати традиційні полтавські галушки з мʼясом та грибами: покроковий рецепт. Ви будете в захваті

Покроковий рецепт приготування традиційних галушок з мʼясом та грибами: страва, яка підкорить ваші смакові рецептори та стане справжньою окрасою будь-якого столу.

Галушки з м’ясом та грибами – це одна із найбільш вишуканих та смачних страв української кухні. Ця страва поєднує в собі ніжний смак м’яса з ароматом свіжих грибів та неповторною текстурою м’якого тіста.

Перш за все, давайте зазначимо інгредієнти, які вам знадобляться для приготування галушок з м’ясом та грибами:

  • борошно – 3 склянки
  • яйця – 2 шт.
  • сіль та перець (за смаком)
  • м’ясо (яловичина, свинина або курятина) – 350 г
  • шампіньйони – 250 г
  • цибуля – 1 шт.
  • кефір – 1 ч. л.
  • сода – 1 ч. л.
  • сметана – 200 г
  • вершкове масло – 40 г

Перш за все, підготовимо всі необхідні інгредієнти для приготування наших галушок. Наріжте м’ясо тонкими шматочками, нашатуйте шампіньйони і дрібно наріжте цибулю. Ви також можете додати інші улюблені овочі або зелень за вашим смаком.

У великій мисці змішайте борошно, яйця, сіль та перець за смаком. Додайте кефір та соду і ретельно замішайте до утворення м’якого тіста. Якщо тісто занадто липке, можна додати трошки більше борошна.

Сформуйте невеликі кульки з тіста, приблизно величиною з велику вишню. Розігрійте велику каструлю з водою до кипіння, а потім зменшіть вогонь до середнього. Поступово кладіть галушки в киплячу воду і варіть їх приблизно 10-15 хвилин або до того, як вони виростуть та стануть плавати на поверхні.

Поки галушки варяться, обсмажте нарізану цибулю на розігрітій сковорідці з вершковим маслом до золотистого кольору. Додайте нарізане м’ясо та шампіньйони і смажте до того, як вони стануть м’якими та золотистими.

Після того, як галушки готові, зніміть їх з води та дайте стекти. Потім розкладіть галушки по тарілкам і щедро полийте їх сметаною. Покладіть на них підготовлену начинку з м’яса та грибів.

Рецепт полтавських галушок із мʼясом та грибами
Рецепт полтавських галушок із мʼясом та грибами

Ваші галушки з м’ясом та грибами готові до подачі!

Нові статті

Схожі статті

Не дуже симетричні: Маша Єфросиніна показала свої ніздрі з ракурсу, з якого їх видно найкраще за все

Маша Єфросиніна завжди відверто говорить про те, як їй вдається так гарно виглядати та чи вдавалась вона коли-небудь до пластики, але насправді не все так ідеально.

Зовсім не аристократ з Лондону, режисер та ще один: найгучніші романи 42-річної ведучої Ольги Фреймут

Ведуча Ольга Фреймут вперше вийшла заміж у 35 років. Обранцем зірки став продюсер Володимир Локотко, якому вона подарувала двох дітей. Але до нього в зірки телеекранів були й інші стосунки.

(Відео) Ані Лорак зганьбилася під час виконання пісні Вітні Г’юстон: “Зараз лусне від напруги”

Співачка-втікачка Ані Лорак переспівала пісню популярної американської співачки Вітні Гʼюстон "I Will Always Love You". Однак слухачі її вокал не оцінили. Що саме їм не сподобалось?

Узелков образився на своїх “друзів” у фейсбуці, які не лайкають і не коментують його дописи: послав усіх

Екс-боксер В'ячеслав Узелков схоже, що залишився без друзів, адже він у своїх соцмережах висловився про них - не стримував себе в жодному слові.