Смачний та легкий рецепт сирного супу по-французьки, який здобуде ваше серце і прихильність з першої ложки

Сирний суп є відмінним джерелом білка, кальцію і вітамінів групи B. Крім того, він може сприяти зміцненню кісток та зубів, поліпшенню функції нервової системи та підтримці імунітету.

Смачний та легкий сирний суп – це чудовий спосіб розпочати обід чи вечерю. Його ніжний смак і аромат завойовують серця, а простота приготування робить його ідеальним варіантом для будь-якого господаря. Давайте розглянемо рецепт цього смачного блюда.

Інгредієнти:

  • 1 літр низькожирного бульйону (курячого чи овочевого)
  • 1 цибуля, дрібно нарізана
  • 2 моркви, порізані кубиками
  • 2 картоплі, обчищені і нарізані
  • 2 ст. ложки вершкового масла
  • 2 ст. ложки пшеничного борошна
  • 2 чашки тертого сиру (наприклад, чеддер або гауда)
  • 1 склянка молока
  • Сіль і перець за смаком
  • Зелень для прикраси (петрушка чи кріп)

Інструкція:

  1. Підготовка овочів: Розігрійте вершкове масло в каструлі і обсмажте цибулю до золотистої фарби. Додайте моркву та картоплю, та трішки пасеруйте, доки овочі не стануть м’якими.
  2. Приготування розпусного соусу: Додайте пшеничне борошно і ретельно перемішайте. Готуйте 1-2 хвилини, щоб видалити смак сировини.
  3. Додавання рідини: Поступово доливайте бульйон, постійно помішуючи, щоб уникнути утворення комочків. Продовжуйте готування на середньому вогні, доки суп не закипить.
  4. Додавання сиру і молока: Поступово введіть тертий сир, не перестаючи мішати. Додайте молоко та готуйте на помірному вогні, доки сир повністю не розтане.
  5. Приправлення: Соліть і перчіть суп за своїм смаком. Зберігайте його на вогні, доки сирний суп не стане однорідним і ароматним.
  6. Подача: Подаємо гарячим, прикрашаючи свіжою зеленню. Можна подати з бутербродами чи просто з хлібом.
Смачний та легкий рецепт сирного супу
Смачний та легкий рецепт сирного супу

Цей сирний суп стане чудовим варіантом для тих, хто любить не тільки смачні, але й легкі страви. Його аромат і ніжний смак точно завоюють ваше серце та шанувальників домашньої кухні. Зазначте себе як талановитого кулінара та насолоджуйтеся цим витонченим супом разом із рідними.

Нові статті

Схожі статті

Яблука пролежать до глибокої весни: ось ці поради допоможуть зберегти популярний фрукт свіжим та соковитим

Яблука – один із найголовніших фруктів осені. Їх можна зберігати довго без консервації. Але для цього потрібно дотримуватись певних правил та умов. Дізнайтесь, як зберегти яблучний врожай до весни.

“Продав будинок, працював в таксі”: актор серіалів Валентин Томусяк розповів, чим займався останні роки

Валентин Томусяк – актор театру та кіно, відомий по ролі Павла в серіалі "Тільки кохання" (2010 рік). Артист розповів, з якими викликами він та його дружина Катя Тишкевич зіштовхнулись в 2022 році.

Ліниві вареники по-львівськи: як приготувати українські палюшки на обід – особливий рецепт від господині

Ліниві вареники по-львівськи або палюшки – традиційна страва української національної кухні. Як їх приготувати швидко та смачно – читайте в рецепті, який для вас підготував "Один Факт".

Вечір без Потапа: 37-річна Настя Каменських показала, з ким обіймається, поки чоловіка-репера немає поряд

Українська співачка Анастасія Каменських поділилась в соціальних мережах затишним родинним кадром. На ньому артистка обіймається, але не з Потапом. Хто був поряд з Настею, поки чоловік на гастролях?