Борщ за 30 хвилин: як приготувати улюблену українську страву швидше та смачніше?Ресторанний рівень вдома

Український борщ - це страва, яку полюбляє кожний та готує її часто: пропонуємо вам швидкий рецепт приготування червоного борщу, який ви будете готувати щотижня.

Червоний борщ – символ української кухні, його аромат і смак викликають ностальгію за бабусиними рецептами та запашними обідами в дитинстві. Секрети приготування цієї страви прості, так як і сам рецепт.

Інгредієнти – основа успішного борщу. Вам знадобиться:

  • вода – 2 літри
  • свинина або яловичина на кістці – 500 г
  • картопля – 5 шт.
  • буряк – 2 шт.
  • морква – 1 шт.
  • цибуля – 3 шт.
  • капуста свіжа – 350 г
  • томатна паста – 3 ст. л.
  • соняшникова олія
  • лимонна кислота
  • сіль, лавровий лист, зелень – за смаком

Візьмемо каструлю і додамо до неї 2 літри води разом з обраним м’ясом. Після того, як ми додали воду і м’ясо, розміщуємо каструлю на середньому вогні і очікуємо, коли вода досягне точки кипіння.

Під час нагрівання ми повинні бути уважними і прибирати піну, яка утворюється на поверхні води. Це допоможе нам зберегти чистоту і прозорість нашого бульйону, а також позбавить його від непотрібних домішок, що можуть вплинути на його смак.

Коли вода досягне кипіння, прикриваємо каструлю кришкою, зменшуємо вогонь і дамо бульйону покипіти протягом години.

У той час, поки бульйон кипить, готуємо засмажку, чистимо буряк, моркву та цибулю. Буряк натираємо на великі крупи, а моркву – на середні і цибулю ріжемо навпіл.

Кулінари поділились швидким рецептом українського борщу
Кулінари поділились швидким рецептом українського борщу

На помірному вогні в сковороді розігріваємо олію, викладаємо туди нарізану цибулю та моркву, і смажимо їх, періодично перемішуємо, протягом 4 хвилин. Після цього додаємо до цієї основи буряк, додатково можна підсмажити його із лимонною кислотою – це надасть борщу виразно червоного кольору. Продовжуємо смажити овочі ще п’ять хвилин, а потім додаємо томатну пасту, ретельно змішуємо і продовжуємо смажити все ще протягом 6-8 хвилин.

Поки овочі та картопля готуються, наріжте остивше м’ясо на кубики або смужки. Після того, як картопля стане м’якою, додайте нарізане м’ясо до борщу. Приправте соллю за смаком, додайте лавровий лист та свіжу зелень. Додайте за смаком також розкладений часник.

Після того, як борщ прокипить і аромати всіх інгредієнтів змішаються разом, вимкніть вогонь і дайте йому настоятися протягом 10-15 хвилин.

Нові статті

Схожі статті

Яблука пролежать до глибокої весни: ось ці поради допоможуть зберегти популярний фрукт свіжим та соковитим

Яблука – один із найголовніших фруктів осені. Їх можна зберігати довго без консервації. Але для цього потрібно дотримуватись певних правил та умов. Дізнайтесь, як зберегти яблучний врожай до весни.

“Продав будинок, працював в таксі”: актор серіалів Валентин Томусяк розповів, чим займався останні роки

Валентин Томусяк – актор театру та кіно, відомий по ролі Павла в серіалі "Тільки кохання" (2010 рік). Артист розповів, з якими викликами він та його дружина Катя Тишкевич зіштовхнулись в 2022 році.

Ліниві вареники по-львівськи: як приготувати українські палюшки на обід – особливий рецепт від господині

Ліниві вареники по-львівськи або палюшки – традиційна страва української національної кухні. Як їх приготувати швидко та смачно – читайте в рецепті, який для вас підготував "Один Факт".

Вечір без Потапа: 37-річна Настя Каменських показала, з ким обіймається, поки чоловіка-репера немає поряд

Українська співачка Анастасія Каменських поділилась в соціальних мережах затишним родинним кадром. На ньому артистка обіймається, але не з Потапом. Хто був поряд з Настею, поки чоловік на гастролях?