Салат з буряка та горіхів: як приготувати ситний та корисний обід за 10 хвилин? Копієчний рецепт смакоти

Варений буряк і волоські горіхи чудово поєднуються в одному салаті. А якщо додати ще шматочки курки, то взагалі вийде ситна, смачна й поживна страва. Готується за 10 хвилин.

Вам знадобиться:

  • 400 г буряка;
  • 400 г курячого філе;
  • 80 г волоських горіхів;
  • 2 зубці часнику;
  • 2 ст.лож. майонезу.
Буряковий салат із куркою та горіхами

Якщо збираєтеся готувати салат із буряка на вечерю, то щоб пришвидшити процес, овоч зваріть або запечіть у духовці завчасно. Можна придбати у супермаркеті вже зварений буряк.

Куряче філе складіть у каструлю, залийте водою, посоліть і поставте на плиту. Варіть після закипання на слабкому вогні близько 20 хвилин. Знову ж таки, якщо обмежені у часі, придбайте копчену курку. Тоді зготуєте вечерю набагато швидше.

Буряковий салат із куркою та горіхами

Холодний варений буряк позбавте від шкуринки та наріжте невеликими кубиками. Волоські горішки трішки підсушіть на пательні. Дрібно посічіть ножем. Обчищені зубці часнику пропустіть крізь прес. Кількість фітонцидів у салаті можете варіювати на власний смак.

Буряковий салат із куркою та горіхами

Змішайте курку, буряк, горіхи та часник. Заправте майонезом і перемішайте. Салат готовий. Можете ласувати. Та якщо хочеться, щоб усе було гарно, поставте на тарілку кільце для сервірування діаметром 14-16 см.

Буряковий салат із куркою та горіхами

Перекладіть салат у кільце. Легенько утрамбуйте. Поставте до холодильника на годину. Коли настоїться, кільце акуратно зніміть. Салат із буряка прикрасьте зеленню й можете насолоджуватися чарівним смаком.

Є люди, які не вживають майонезу. Це не привід відмовлятися від бурякового смаколик. Замініть соус сметаною чи натуральним йогуртом без домішок. Так теж буде дуже смачно.

Нові статті

Схожі статті

Яблука пролежать до глибокої весни: ось ці поради допоможуть зберегти популярний фрукт свіжим та соковитим

Яблука – один із найголовніших фруктів осені. Їх можна зберігати довго без консервації. Але для цього потрібно дотримуватись певних правил та умов. Дізнайтесь, як зберегти яблучний врожай до весни.

“Продав будинок, працював в таксі”: актор серіалів Валентин Томусяк розповів, чим займався останні роки

Валентин Томусяк – актор театру та кіно, відомий по ролі Павла в серіалі "Тільки кохання" (2010 рік). Артист розповів, з якими викликами він та його дружина Катя Тишкевич зіштовхнулись в 2022 році.

Ліниві вареники по-львівськи: як приготувати українські палюшки на обід – особливий рецепт від господині

Ліниві вареники по-львівськи або палюшки – традиційна страва української національної кухні. Як їх приготувати швидко та смачно – читайте в рецепті, який для вас підготував "Один Факт".

Вечір без Потапа: 37-річна Настя Каменських показала, з ким обіймається, поки чоловіка-репера немає поряд

Українська співачка Анастасія Каменських поділилась в соціальних мережах затишним родинним кадром. На ньому артистка обіймається, але не з Потапом. Хто був поряд з Настею, поки чоловік на гастролях?