Герцогська картопля: вишуканий рецепт овочевого гарніру з бюджетних продуктів, який завжди готую до свят

Картоплю можна приготувати за різними рецептами: варену, смажену, запечену. "Один Факт" пропонує до вашої уваги вишуканий рецепт герцогської картоплі. Вона виходить дуже смачною.

Для приготування герцогської картоплі вам знадобляться наступні складові:

  • сира картопля: 1 кг;
  • сіль: 1 чайна ложка;
  • яєчний жовток: 4 штуки;
  • мускатний горіх;
  • масло: 100 г;
  • яйце: 1 штука.

Щоб приготувати герцогську картоплю, дотримуйтесь схеми, що наведена нижче.

 

Картопля по-герцогськи: покрокова схема приготування
Картопля по-герцогськи: покрокова схема приготування

Крок № 1. Почистіть сиру картоплю. Залийте водою. Поставте каструлю із картоплею на плиту. Варіть на повільному вогні до готовності. Далі – додайте 1 чайну ложку солі. Злийте воду з готової картоплі. Трохи просушіть відварену картоплю. Потім – введіть розтоплене масло і перебийте у пюре.

Крок № 2. Окремо змішайте яєчні жовтки та яйце. Введіть їх у пюре. Посоліть страву і додайте трошечки мускатного горіха. Викладіть пюре у кондитерський мішок.

Крок № 3. Застеліть деко пергаментом. За допомогою насадки розміром 1 або 1,5 см відсадіть 24 картопляні розетки на деко.

Запікайте картоплю по-герцогськи в електричній духовці при температурі + 220ºC
Запікайте картоплю по-герцогськи в електричній духовці при температурі + 220ºC

Крок № 4. Розігрійте електричну духовку до 220 ºC. Відправте картоплю в духовку запікатись на 15 хвилин.

Коли герцогська картопля набере золотистого кольору — можете вимикати духовку і подавати картоплю до столу. Вишукана святкова закуска готова! Можете пригостити такою стравою гостей або рідних у Прощену неділю, яку цього року відзначають 17 березня. Вечеря з герцогською картопелькою буде ідеальним завершенням Масляного тижня перед Великим постом.

Смачного!

Ідеальна картопля-пюре виходить із коренеплодів рожевого кольору (наприклад, Беллароза). Саме така картопля добре розварюється.

Щоб пюре для герцогської картопельки вийшло ідеальним — покладіть очищені картопляні клубні в холодну воду. І тільки потім — поставте каструлю на вогонь. Рівномірне нагрівання води в каструлі в подальшому забезпечить рівномірне нагрівання. Завдяки такій методиці пюре вийде більш шовковистим.

Картопляне пюре вийде шовковистим, якщо картоплю почати варити в холодній воді
Картопляне пюре вийде шовковистим, якщо картоплю почати варити в холодній воді

Пам’ятайте, що картопляне пюре виходить більш смачним, якщо готувати його із теплої або гарячої картоплі. Якщо відварена картопля сильно охолола — то її щільність сильно підвищиться. Холодна картопля взагалі не придатна для приготування смачного, ніжного і шовковистого пюре.

Нові статті

Схожі статті

Ліниві вареники по-львівськи: як приготувати українські палюшки на обід – особливий рецепт від господині

Ліниві вареники по-львівськи або палюшки – традиційна страва української національної кухні. Як їх приготувати швидко та смачно – читайте в рецепті, який для вас підготував "Один Факт".

Вечір без Потапа: 37-річна Настя Каменських показала, з ким обіймається, поки чоловіка-репера немає поряд

Українська співачка Анастасія Каменських поділилась в соціальних мережах затишним родинним кадром. На ньому артистка обіймається, але не з Потапом. Хто був поряд з Настею, поки чоловік на гастролях?

“Дівчинка” або “хлопчик”: метеорологи розсекретили, чому одні урагани мають жіночі імена, а інші – чоловічі

Всесвітня метеорологічна організація почала надавати ураганам різноманітні назви, щоб поліпшити комунікацію. Фахівці пояснили, чому деяким ураганам надають жіночі імена, а іншим присвоюють чоловічі.

Хитрість, про яку знають не всі: навіщо господині сіють кріп по всьому городу і який ефект це дає

Під час вирощування кропу деякі городники скаржаться на те, що зелень активно поширюється по всій присадибній ділянці. Насправді таке розростання – це добре. В чому ж переваги цієї рослини?