Опанувала рецепт моркви по-корейськи: чоловік і діти наминають із задоволенням – краща ніж у магазині

Салат із моркви по-корейськи полюбляють усі. Та майже ніхто не готує цю страву вдома, віддаючи перевагу магазинному варіанту. А дарма, адже домашня закуска виходить набагато смачнішою.

Вам знадобиться:

  • 600 г моркви;
  • 80 мл олії;
  • 2 зубці часнику;
  • 2 ст.лож. оцту;
  • 2 ч.лож. спецій для корейської моркви;
  • 1 ч.лож. цукру;
  • 1 ч.лож. солі;
  • 0,5 ч.лож. кінзи;
  • 0,5 ч.лож. коріандру;
  • 0,5 ч.лож. гострого перцю;
  • 0,5 ч.лож. чорного меленого перцю.
Як зробити моркву по-корейськи в домашніх умовах

Готується морква по-корейськи дуже просто. Головне, щоб овоч був соковитий та яскравий. Гострий перець додавайте, тільки якщо полюбляєте надміру гострі страви. В іншому разі краще відмовтеся від цієї приправи або замініть на паприку. Звичайний оцет можете замістити білим винним.

Як зробити моркву по-корейськи в домашніх умовах

Моркву промийте, обчистьте шкуринку. Зважте, щоб було 600 г у такому вигляді. Натріть овоч на спеціальній тертушці для корейської моркви. Якщо така відсутня, наріжте гострим ножем дуже тонко.

Як зробити моркву по-корейськи в домашніх умовах

Складіть моркву в миску. Посоліть і примніть, щоб виділився сік. Соковита морква дасть більше юшки, а морквяна соломка стане м’якішою. Обчищені зубці часнику пропустіть крізь прес і вмішайте в моркву.

Олію влийте в сотейник і поставте на вогонь. Тримайте до перших бульбашок. Додайте приправу для корейської моркви, мелений коріандр, пластівці гіркого перцю. Витримайте кілька секунд і відразу ж зніміть із плити.

Як зробити моркву по-корейськи в домашніх умовах

Олію з прянощами прямо гарячою вилийте у моркву. Додайте оцет, всипте цукор та чорний мелений перець. Якщо морква сама по собі солодка, можете цукор не додавати. Але з цукром буде смачніше.

Перемішайте моркву по-корейськи, щоб спеції рівномірно розподілилися. Затягніть миску харчовою плівкою та поставте до холодильника. Витримати треба 2-3 години. При цьому час від часу діставайте миску й перемішуйте моркву.

Нові статті

Схожі статті

Не дуже симетричні: Маша Єфросиніна показала свої ніздрі з ракурсу, з якого їх видно найкраще за все

Маша Єфросиніна завжди відверто говорить про те, як їй вдається так гарно виглядати та чи вдавалась вона коли-небудь до пластики, але насправді не все так ідеально.

Зовсім не аристократ з Лондону, режисер та ще один: найгучніші романи 42-річної ведучої Ольги Фреймут

Ведуча Ольга Фреймут вперше вийшла заміж у 35 років. Обранцем зірки став продюсер Володимир Локотко, якому вона подарувала двох дітей. Але до нього в зірки телеекранів були й інші стосунки.

(Відео) Ані Лорак зганьбилася під час виконання пісні Вітні Г’юстон: “Зараз лусне від напруги”

Співачка-втікачка Ані Лорак переспівала пісню популярної американської співачки Вітні Гʼюстон "I Will Always Love You". Однак слухачі її вокал не оцінили. Що саме їм не сподобалось?

Узелков образився на своїх “друзів” у фейсбуці, які не лайкають і не коментують його дописи: послав усіх

Екс-боксер В'ячеслав Узелков схоже, що залишився без друзів, адже він у своїх соцмережах висловився про них - не стримував себе в жодному слові.