Четвергова сіль: коли в 2024 році готувати чудодійний продукт і від чого захищаϵ цей оберіг (Рецепт)

Четвергова сіль — цілющий талісман, який роблять в особливий день посеред Страстної седмиці. Про традиції виготовлення та використання четвергової солі читайте в матеріалі від "Одного Факту".

Четвергова сіль – це чудодійний продукт із потужною енергетикою. Готують її на Страстній седмиці, а потім – використовують як сильний оберіг.

Четвергову сіль в народі ще називають чорною. Вважаϵться, що вона маϵ цілющі властивості. “Один факт” розповість, як правильно зробити четвергову сіль і в який саме день її готують.

Що таке четвергова сіль і в який день її готують?

Четвергова сіль – це сіль, яку готують на Страсному тижні, а саме в Чистий четвер. За це вона і отримала свою назву. Згідно із народними повірʼями — четвергова сіль маϵ цілющі властивості і для кожної людини може послужити оберегом.

Як робити четвергову сіль: поради і інструкція

В стародавні часи четвергову сіль робили в пічах, а у наш час господині обсмажують її на пательні або ж в електричній духовці.

Класичний рецепт створення четвергової солі включаϵ до себе звичайну сіль, або ж її разом із додатковими складовими (духмяні трави, борошно).

Четвергова сіль: інструкція з приготування
Четвергова сіль: інструкція з приготування

Щоб приготувати четвергову сіль, вам знадобляться:

  • звичайна камʼяна сіль: 1 кг;
  • цілющі трави: полин, календула, мʼята, шавлія та інші — по невеличкій щіпці;
  • борошно.

Схема приготування виглядаϵ наступним чином.

Крок № 1. Сіль в чистому вигляді, або із цілющими травами та борошном висипають на розігріту пательню. Вона повинна бути сухою.

Крок № 2. Сіль тримають на пательні, що стоїть на повільному вогні. Її потрібно помішувати ложкою і начитувати на четвергову сіль молитву “Отче наш”.

Крок № 3. Цей ритуал роблять, доки сіль повністю не почорніϵ. За аналогічним принципом готують її і в електричній духовці.

Готують четвергову сіль у Страсну Седмицю, а саме — Чистий четвер. В 2024 році Чистий четвер припадаϵ на 2 травня. Також її можна приготувати і вранці четвергу. Головна умова — зробити це до настання вечора. Цікаво, що деякі з господинь роблять четвергову сіль після прибирання в кімнатах будинку.

Четвергова сіль: особливості застосування

Після приготування четвергової солі її фасують по мішечках, а на Великдень кладуть до кошику та освячують в церкві.

Четвергова сіль: особливості приготування
Четвергова сіль: особливості приготування

В давні часи вважалось, що чорна сіль здатна захистити людину від пристріту і хвороб. Протягом року її використовують як оберіг проти багатьох недугів та лихого ока.

Четвергова сіль підходить для заправки їжі. Також мішечок із нею можна покласти в ліжечко маленьким діточкам. Існуϵ ритуал з використанням четвергової солі. Її насипають в куточках кімнат, а потім збирають та закопують на подвірʼї. А ось викидати таку сіль в сміття не дозволено.

Нові статті

Схожі статті

Не дуже симетричні: Маша Єфросиніна показала свої ніздрі з ракурсу, з якого їх видно найкраще за все

Маша Єфросиніна завжди відверто говорить про те, як їй вдається так гарно виглядати та чи вдавалась вона коли-небудь до пластики, але насправді не все так ідеально.

Зовсім не аристократ з Лондону, режисер та ще один: найгучніші романи 42-річної ведучої Ольги Фреймут

Ведуча Ольга Фреймут вперше вийшла заміж у 35 років. Обранцем зірки став продюсер Володимир Локотко, якому вона подарувала двох дітей. Але до нього в зірки телеекранів були й інші стосунки.

(Відео) Ані Лорак зганьбилася під час виконання пісні Вітні Г’юстон: “Зараз лусне від напруги”

Співачка-втікачка Ані Лорак переспівала пісню популярної американської співачки Вітні Гʼюстон "I Will Always Love You". Однак слухачі її вокал не оцінили. Що саме їм не сподобалось?

Узелков образився на своїх “друзів” у фейсбуці, які не лайкають і не коментують його дописи: послав усіх

Екс-боксер В'ячеслав Узелков схоже, що залишився без друзів, адже він у своїх соцмережах висловився про них - не стримував себе в жодному слові.