Смакуючи цим апельсиновим кексом, неначе потрапляєш у рай: зробила на пробу, а рецепт став моїм улюбленим

Кекс з апельсиновою цедрою готується дуже просто. За бажанням, цедру можна взяти й від іншого цитрусового – мандарину, лайма, лимону. Тільки тоді доведеться корегувати кількість цукру.

Вам знадобиться:

  • 160 г борошна;
  • 100 г сметани;
  • 120 г цукру;
  • 70 г вершкового масла;
  • 50 г апельсинового соку;
  • 3 яйця;
  • 1 ст.лож. апельсинової цедри;
  • 1 ч.лож. розпушувача.

Для прикраси:

  • 1 апельсин;
  • 1 ч.лож. цукру.
Кекс з апельсинами, цедрою та соком цитруса

Щоб кекс з апельсиновою цедрою вдався, сметана має бути жирною – хоча б 20%. А масло дістаньте з холодильника завчасно, щоб розм’якло. Вбийте в мисочку яйця, додайте цукор. Збивайте міксером, щоб вийшла пишна піна й було багато повітряних пухирців на поверхні.

Кекс з апельсинами, цедрою та соком цитруса

Додайте сметану й вершкове масло. Ще раз збийте масу. Дуже довго не збивайте. Нехай масло залишиться у вигляді дрібних пластівців. Борошно змішайте з розпушувачем і просійте у миску з яєчною масою. Збийте.

Кекс з апельсинами, цедрою та соком цитруса

Влийте апельсиновий сік, додайте апельсинову цедру. Перемішайте. Тісто має вийти в’язким і не дуже щільним. Якщо у вас рідке, досипте ще трішки борошна. Форму для випічки змастіть маслом. Дно присипте 1 ч.лож. цукру.

Кекс з апельсинами, цедрою та соком цитруса

Викладіть в один шар кружальця та півкружальця апельсина разом зі шкуринкою. Залийте тістом. Розрівняйте. Поставте у прогріту до 180 градусів духовку. Випікайте близько 45 хвилин, допоки кекс не зарум’яниться. Подавайте у перевернутому вигляді, щоб апельсини виявилися зверху.

Апельсини під час випікання карамелізуються. Тож випічка стане набагато смачнішою. В середині кекс буде трішки вологим. Він не такий пишний як бісквіт завдяки сметані та апельсиновому соку.

Нові статті

Схожі статті

Астероїд діаметром 719 футів мчить у напрямку Землі: який план щодо нього мають дослідники NASA?

Дослідники міжнародної космічної агенції NASA очікують, що сьогодні до атмосфери Землі наблизиться велетенський астероїд. Його розмір – приблизно як футбольний стадіон.

Рецепт ідеального маринаду для скумбрії: додайте це в кипʼяток і малосольна рибка вийде найсмачнішою

Маринована малосольна скумбрія стане чудовою закускою на повсякдень або до свят. Щоб замаринувати її смачно всього лише за добу – скористайтесь ось цим рецептом.

Зубаста історія за невеликі гроші: співак Alekseev розповів, яку суму заплатив за вініри – майже півмільйона

Український співак Alekseev заговорив про витрати на зірковий образ. Зокрема, він назвав точну суму грошей, яку заплатив за встановлення вінірів. Сума немаленька, але могло б бути й набагато більше.

Що стало з Даном Баланом – зіркою 2000-х, який співав у Молдові, Україні, але живе не в цих країнах

Дан Міхайович Балан – молдавський співак, який з 2019 по 2020 рік був наставником українського вокального шоу "Голос країни". Куди зник артист зараз і чим займається? Розповідаємо деталі.