Володимир Ярославський папороть не шукає, він її готує: рецепт, що здивуϵ навіть “МастерШефа”

Володимир Ярославський розповів оригінальний рецепт вітамінної страви. В її основі — молоді пагони папороті. Дізнайтесь, які інгредіϵнти для цього потрібні, і приготуйте вітамінний салат вдома.

Ресторатор з “МастерШефу” Володимир Ярославський пригадав легенду про квітку папороті. За словами шеф-кухаря, овіяна містикою та купою таϵмниць квітка, яку так намагаються віднайти багато дівчат на свято Івана Купали у липні — насправді ϵ червоною рутою. І поки папороть ще не заквітла, а її молоденькі пагони навесні ще не набули достатньої жорсткості — їх можна… приготувати.

Зараз, у травні 2024 року — молоді пагони папороті тільки-но зʼявляються. Тому саме час їх приготувати на рецептом Володимира Ярославського. Ось які інгредіϵнти для цього знадобляться:

  • хрумкі і молоденькі пагони папороті: 250 г;
  • борошно пшеничне: 75 г;
  • кукурудзяний крохмаль: 75 г;
  • газована вода або пиво: 220 г;
  • паприка, мелений коріандр, сухий часник: по одній чайній ложці;
  • олія для обсмажування пагонів папороті;
  • сіль: за смаком;
  • панірувальні білі сухарі.

Покроковий рецепт приготування молодих пагонів папороті від Володимира Ярославського

Крок № 1. Пагони папороті треба перебрати та промити під проточною водою. Далі треба їх покласти у миску та додати сік лимона чи декілька крапель винного оцту. Оцет винний можна за бажанням замінити яблучним оцтом.

Крок № 2. Оброблені пагони залити окропом. Дати постояти 5 хвилин. Потім — злити воду та дати папороті трохи обсохнути.

Крок № 3. В окремій мисці змішати борошно зі спеціями, крохмалем, сіллю, спеціями та залити все це зверху газованою водою або ж пивом. Всі компоненти – ретельно перемішати, зробивши рідкий кляр для обвалювання пагонів папороті. Консистенція кляру повинна бути трохи густішою, аніж на млинці.

Крок № 4. Розігріти на пательні рослинну олію. Вмочувати стебельця папороті в кляр, потім — в панірувальні сухарі. А далі — викладати на пательню із розігрітою оліϵю.

Крок № 5. Смажити пагони папороті треба на повільному вогні протягом одніϵї хвилини.
Страва готова. Володимир Ярославський радить їсти пагони відразу.

Особливо смачними вони виходять в поϵднанні із соусом тар-тар з додаванням невеликої кількості барбекю.

На смак смажені пагони молодої папороті виходять незвичними і оригінальними.

Нові статті

Схожі статті

Проміняв Нелю Шовкопляс на кіно: Єгор Гордєєв взяв собі підробіток – куди він пішов після “Сніданку з 1+1”?

Відомий ведучий з ранкового шоу "Сніданок з 1+1" Єгор Гордєєв знайшов собі нову роботу. Розповідаємо, в якому ще проєкті українського виробництва можна буде його побачити.

“Обійми”: вокаліст “Океан Ельзи” Святослав Вакарчук здійснив мрію шанувальника на сцені Палацу спорту

Вокаліст гурту "Океан Ельзи" Святослав Вакарчук здійснив мрію шанувальника під час концерту. Хлопець на імʼя Стас давно бажав заспівати на сцені поряд з кумиром. І це бажання, нарешті, здійснилося.

Найкраще добриво для грошового дерева: ось чим підживити товстянку, щоб вона обросла здоровим листям

Грошове дерево або товстянка – одна із найулюбленіших рослин в багатьох квітникарів. Його легко вирощувати в домашніх умовах. Головне – знати правила підживлення.

24-річна дружина Володимира Остапчука за 1,5 місяці до пологів “зловила” паніку: “Я нічого не розумію”

Дружина 39-річного шоумена Володимира Остапчука розповіла про емоції майбутньої мами. До пологів залишається лише 1,5 місяці, а в Каті Полтавської - ще багато клопоту.