Полуницю не варю, не стерилізую і не заморожую: знайшла інший спосіб зберегти ягоди свіжими якомога довше

Полуницю на зиму можна заготувати без варки, заморожування та стерилізації. Ягоди краще брати не дуже великі. У такому разі вони залишаться цілими й будуть набагато смачнішими.

Вам знадобиться:

  • 1 кг полуниці;
  • 1 кг цукру.
Живе варення з полуниці й цукру

Полуницю висипте у велику миску, поставте під кран із водою і ретельно вимийте. Перекладіть на друшляк і дочекайтеся, допоки зійде зайва волога. Відірвіть хвостики у ягід.

Викладайте полуницю у миску шарами й пересипайте цукром. На кілограм полуниці має піти 800 г цукру. Решту поки залиште. Струсніть миску, щоб цукор із ягодами перемішався. Накрийте кришкою й залиште на 3-4 години. Час від часу перемішуйте полуницю, щоб цукор розтанув.

Живе варення з полуниці й цукру

Тим часом півлітрові баночки наповніть водою десь по 100 мл і поставте у мікрохвильову піч на 3-4 хвилини. Після стерилізації воду з банок злийте, а слоїки переверніть на рушник.

Полуниця має пустити сік й стати пружною, цукор розчинитися. Стерильним половником накладайте ягоди разом із рідиною у банки по плечики. Цукор, що залишився, розподіліть зверху по слоїках. Вийде по 2 столові ложки.

Живе варення з полуниці й цукру

Закрутіть слоїки простерилізованими кришками. Зберігайте полуничну заготівлю у прохолодному місці. Таке варення можна назвати “живим”, адже ягоди не піддаються кулінарній обробці, а залишаються свіжими.

Живе варення з полуниці й цукру

Кому видається, що цукру в полуниці занадто багато, доведеться шукати інші шляхи зберігання сезонних ягід. Наприклад, перемолоти блендером свіжу полуницю, додати зовсім трішки цукру, розкласти по пластикових контейнерах і відправити до морозильної камери.

Коли дістанете, можете ласувати прямо у замороженому вигляді, неначе фруктовим морозивом. Та якщо немає великої морозильної камери, доведеться шукати інші шляхи зберігання полуниці у свіжому вигляді. Наприклад, як описаний вище.

Нові статті

Схожі статті

Не дуже симетричні: Маша Єфросиніна показала свої ніздрі з ракурсу, з якого їх видно найкраще за все

Маша Єфросиніна завжди відверто говорить про те, як їй вдається так гарно виглядати та чи вдавалась вона коли-небудь до пластики, але насправді не все так ідеально.

Зовсім не аристократ з Лондону, режисер та ще один: найгучніші романи 42-річної ведучої Ольги Фреймут

Ведуча Ольга Фреймут вперше вийшла заміж у 35 років. Обранцем зірки став продюсер Володимир Локотко, якому вона подарувала двох дітей. Але до нього в зірки телеекранів були й інші стосунки.

(Відео) Ані Лорак зганьбилася під час виконання пісні Вітні Г’юстон: “Зараз лусне від напруги”

Співачка-втікачка Ані Лорак переспівала пісню популярної американської співачки Вітні Гʼюстон "I Will Always Love You". Однак слухачі її вокал не оцінили. Що саме їм не сподобалось?

Узелков образився на своїх “друзів” у фейсбуці, які не лайкають і не коментують його дописи: послав усіх

Екс-боксер В'ячеслав Узелков схоже, що залишився без друзів, адже він у своїх соцмережах висловився про них - не стримував себе в жодному слові.