Запечене сало — ідеальна страва до будь-якого застілля: як приготувати найсмачніший національний продукт

Запечене сало із запашними спеціями — царська страва до будь-якого застілля. "Один Факт" пропонуϵ до уваги читачів рецепт приготування найсмачнішого сала в духовці.

Сало — обовʼязковий продукт на кожному українському столі. Його можна засолити або ж запекти в духовці з ароматними спеціями. Приготоване за таким рецептом сало точно сподобаϵться усім вашим гостям.

Щоб приготувати запечене сало зі спеціями — вам знадобляться всього декілька інгредіϵнтів. Вони зроблять запечене сало смачним та з хрумкою скоринкою, під якою ховаϵться мʼяка частина. Взагалі для цього рецепту потрібно взяти підчеревок з гарним прошарком мʼяса.

Отже, для приготування запеченого сала знадобляться наступні інгредіϵнти:

  • сушений часник: 2 чайних ложки;
  • духмяний перець горошком: 6 штук;
  • чорний мелений перець: 1 чайна ложка;
  • коріандр мелений: 1 чайна ложка;
  • одна головка часнику;
  • свиняча підчеревина: 600 г;
  • сіль: 1 столова ложка.

Смачний покроковий спосіб приготування запеченого сала зі спеціями

Сало, запечене зі спеціями в духовці
Сало, запечене зі спеціями в духовці

Крок № 1. Шматок сирого сала потрібно обсушити на паперовому рушнику. Часник розібрати на окремі зубчики і почистити. Половину з цих зубчиків потрібно порізати тоненькими слайсами. Потім ними з усіх боків натирають мʼясистий шмат сала. 4 зубчики часнику потрібно залишити для іншої справи.

Крок № 2. Сало, натерте часником, потрібно натерти сіллю, чорним перцем та перетертим коріандром. Часник, що залишився – подрібнюють, додають до нього сушений часник та добре натирають сало ціϵю сумішшю.

Крок № 3. Підготоване сало викладають на фольгу. Додають на нього лаврове листя, подрібнене руками в пил. Також сало потрібно натерти розчавленими горошинами духмяного перцю.

Сало завертають у фольгу та й залишають в холодильнику на 2 години.

Крок № 4. Сало зі спеціями запікають в духовці протягом 90 хвилин при температурі + 180°С. Наприкінці фольгу потрібно зняти і запікати сало вже без неї ще протягом 15 хвилин. Продукт повинен вкритись скоринкою.

Смачного!

Нові статті

Схожі статті

“Обійми”: вокаліст “Океан Ельзи” Святослав Вакарчук здійснив мрію шанувальника на сцені Палацу спорту

Вокаліст гурту "Океан Ельзи" Святослав Вакарчук здійснив мрію шанувальника під час концерту. Хлопець на імʼя Стас давно бажав заспівати на сцені поряд з кумиром. І це бажання, нарешті, здійснилося.

Найкраще добриво для грошового дерева: ось чим підживити товстянку, щоб вона обросла здоровим листям

Грошове дерево або товстянка – одна із найулюбленіших рослин в багатьох квітникарів. Його легко вирощувати в домашніх умовах. Головне – знати правила підживлення.

24-річна дружина Володимира Остапчука за 1,5 місяці до пологів “зловила” паніку: “Я нічого не розумію”

Дружина 39-річного шоумена Володимира Остапчука розповіла про емоції майбутньої мами. До пологів залишається лише 1,5 місяці, а в Каті Полтавської - ще багато клопоту.

Ольга Цибульська – українська Коко Шанель: кума DZIDZIO здивувала, як виглядає з самого ранку – фото

Українська співачка Оля Цибульська перевтілилась в українську Коко Шанель. Для цього їй не знадобилось ані купа макіяжу, ані розкішні наряди. Достатньо було лише… встати з ліжка вранці.