Цей смачний манник підійде навіть веганам: без тваринного жиру, натомість з неймовірним присмаком шоколаду

Якщо потрібен смаколик без тваринних жирів, спробуйте цей рецепт. Шоколадний манник на вівсяному молоці готується дуже просто, а смачний настільки, неначе готувався на вершках.

Вам знадобиться:

  • 250 мл вівсяного молока;
  • 200 г манної крупи;
  • 180 г цукру;
  • 100 г борошна;
  • 100 мл олії;
  • 30 г гіркого шоколаду;
  • 2 ст.лож. какао;
  • 1 ст.лож. розпушувача;
  • 0,25 ч.лож. ваніліну.
Шоколадний манник без тваринного жиру

Щоб приготувати пишний шоколадний манник, вівсяне молоко має бути кімнатної температури. Тому дістаньте з холодильника завчасно. Можете брати звичайне або шоколадне чи ванільне.

Шоколадний манник без тваринного жиру

У глибоку миску всипте манку й цукор. Перемішайте інгредієнти ложкою. Влийте вівсяне молоко й олію. Перемішайте вінчиком, щоб не було жодної грудочки. Залиште на 40 хвилин на столі, щоб манна крупа набубнявіла.

Шоколадний манник без тваринного жиру

Борошно змішайте з розпушувачем, какао та ваніліном. Просійте й додайте у манну суміш. Ретельно перемішайте тісто до однорідності. Дайте йому постояти ще 10 хвилин. Тим часом наріжте ножем шоколад.

Шоколадний манник без тваринного жиру

Якщо у вас силіконова форма для кексу, змащувати її не потрібно. Якщо інша, то змастіть олією. Вилийте тісто. Зверху притрусіть шматочками шоколаду. Випікайте шоколадний манник у духовці, розігрітій до 180 градусів. На це піде приблизно 40 хвилин. Духовку увімкніть за 15 хвилин до того, як поставите випічку, щоб розігрілася.

Шоколад трішки розплавиться у духовій шафі, але свою форму втримає. Тому матиме ідеальний вигляд. Перекладіть випічку з форми на блюдо й подавайте до столу. За бажанням, можете присипати цукровою пудрою. Такий шоколадний манник можна сміливо вживати в піст або частувати ним людей, що дотримуються вегетаріанства.

Нові статті

Схожі статті

Що стало з Даном Баланом – зіркою 2000-х, який співав у Молдові, Україні, але живе не в цих країнах

Дан Міхайович Балан – молдавський співак, який з 2019 по 2020 рік був наставником українського вокального шоу "Голос країни". Куди зник артист зараз і чим займається? Розповідаємо деталі.

Проміняв Нелю Шовкопляс на кіно: Єгор Гордєєв взяв собі підробіток – куди він пішов після “Сніданку з 1+1”?

Відомий ведучий з ранкового шоу "Сніданок з 1+1" Єгор Гордєєв знайшов собі нову роботу. Розповідаємо, в якому ще проєкті українського виробництва можна буде його побачити.

“Обійми”: вокаліст “Океан Ельзи” Святослав Вакарчук здійснив мрію шанувальника на сцені Палацу спорту

Вокаліст гурту "Океан Ельзи" Святослав Вакарчук здійснив мрію шанувальника під час концерту. Хлопець на імʼя Стас давно бажав заспівати на сцені поряд з кумиром. І це бажання, нарешті, здійснилося.

Найкраще добриво для грошового дерева: ось чим підживити товстянку, щоб вона обросла здоровим листям

Грошове дерево або товстянка – одна із найулюбленіших рослин в багатьох квітникарів. Його легко вирощувати в домашніх умовах. Головне – знати правила підживлення.