Мега-шоколадна паста за 10 хвилин: ця домашня нутелла на десерт за цим рецептом вийде смачнішою за магазинну

Нутелла — шоколадна паста з лісовими горішками, какао та молоком, яка до смаку і дітям, і дорослим. В магазині вона коштуϵ дорого. Тому краще готувати її вдома. "Один Факт" наводить рецепт десерту.

Шоколадна паста під назвою “Нутелла” знайома багатьом дітям та дорослим. Зазвичай її купують в магазині, але там вона коштуϵ не дешево. Тому деякі з господинь готують шоколадний десерт самостійно, в домашніх умовах.

Зробити “Нутеллу” можна вдома всього за 10 хвилин. Для цього знадобляться наступні інгредіϵнти:

  • какао: 30 г;
  • смажений фундук: 300 г;
  • молоко коровʼяче: 200-300 мл;
  • цукрова пудра: 20-30 г;
  • щіпка солі;
  • рослинна олія: 10 мл

Далі “Один Факт” наводить покрокову інструкцію з приготування “Нутелли” в домашніх умовах

Найкращий рецепт приготування шоколадної пасти Nutella вдома
Найкращий рецепт приготування шоколадної пасти Nutella вдома

Крок № 1. Покладіть фундук до блендеру та подрібніть, щоб горіхи набули гладенької консистенції. На це зазвичай йде від 5 до 10 хвилин – залежно від моделі блендера.

Крок № 2. Коли фундук за своϵю консистенціϵю стане схожим на пасту — до нього додають какао, сіль, цукрову пудру, масло і невелику кількість молока. Сімуш продовжують збивати, допоки вона не стане повністю однорідною.

Крок № 3. В міру збивання маса почне густішати. В неї поступово вливають рештки молока, яке ще залишилося.

Щоб приготувати Нутеллу - усі складові збивають у блендері
Щоб приготувати Нутеллу – усі складові збивають у блендері

Крок № 4. Коли шоколадна паста буде повністю готовою — її переливають в окрему баночку та ставлять до холодильнику на зберігання. Вона точно вийде більш смачною і бюджетною, аніж магазинна.

В холодильнику шоколадна “Нутелла” стане більш густішою. Оскільки в її складі ϵ молоко – то зберігати її навіть в холодильнику дозволено не більш, ніж 4 доби.

Рецепт приготування найсмачнішої шоколадної пасти в домашніх умовах за 10 хвилин
Рецепт приготування найсмачнішої шоколадної пасти Nutella в домашніх умовах за 10 хвилин

Знаменита шоколадна паста “Nutella” — найсмачніший десерт, який люблять і дорослі, і діти. Її виробництвом займаються різноманітні фірми, а в їжу пасту вживають в самостійному вигляді або ж намазуючи її на хліб чи здобні булочки. З 2007 року у всьому світі 5 лютого відзначають День шоколадної пасти. Щороку тільки на території одніϵї Італії виготовляють до 179 тисяч тон шоколадного десерту “Nutella”.

Нові статті

Схожі статті

“Обійми”: вокаліст “Океан Ельзи” Святослав Вакарчук здійснив мрію шанувальника на сцені Палацу спорту

Вокаліст гурту "Океан Ельзи" Святослав Вакарчук здійснив мрію шанувальника під час концерту. Хлопець на імʼя Стас давно бажав заспівати на сцені поряд з кумиром. І це бажання, нарешті, здійснилося.

Найкраще добриво для грошового дерева: ось чим підживити товстянку, щоб вона обросла здоровим листям

Грошове дерево або товстянка – одна із найулюбленіших рослин в багатьох квітникарів. Його легко вирощувати в домашніх умовах. Головне – знати правила підживлення.

24-річна дружина Володимира Остапчука за 1,5 місяці до пологів “зловила” паніку: “Я нічого не розумію”

Дружина 39-річного шоумена Володимира Остапчука розповіла про емоції майбутньої мами. До пологів залишається лише 1,5 місяці, а в Каті Полтавської - ще багато клопоту.

Ольга Цибульська – українська Коко Шанель: кума DZIDZIO здивувала, як виглядає з самого ранку – фото

Українська співачка Оля Цибульська перевтілилась в українську Коко Шанель. Для цього їй не знадобилось ані купа макіяжу, ані розкішні наряди. Достатньо було лише… встати з ліжка вранці.