За 10 хв готую Равлик, ще 40 випікаю: рецепт цієї здоби просять усі, кому вдалося скуштувати шматочок пирога

Пиріг Равлик приготувати просто, оскільки використовується готове листкове тісто. Випічка виходить хрумка і чимось нагадує французьку. Тож можна відкусити шматочок й уявити себе в паризькому кафе.

Вам знадобиться:

  • 500 г листкового бездріжджового тіста;
  • 20 г мигдальних пелюсток.

Для начинки:

  • 300 г вишень без кісточок;
  • 50 г цукру;
  • 30 г крохмалю.
Пиріг Равлик зі свіжими чи мороженими вишнями

Пиріг Равлик краще готувати з бездріжджового листкового тіста, тоді він вийде легким і розсипчастим. Вишню вимийте, видаліть кісточки. Сік, що при цьому виділиться, злийте. Вже без кісточок і рідини у вас має вийти 300 г ягід.

Пиріг Равлик зі свіжими чи мороженими вишнями

Листкове тісто беріть те, що скручене рулетом. Його довжина якраз підійде. Трішки розкачайте його в одному напрямку, збільшуючи ширину. Робочу поверхню попередньо присипте борошном. Має вийти правильний прямокутник.

Наріжте тісто на смужки завширшки 5 см. Робіть це звичайним ножем або круглим для піци. Крізь сито присипте тісто крохмалем. Таким чином сік, що виділятиметься з вишень, не витікатиме.

Пиріг Равлик зі свіжими чи мороженими вишнями

На смужки викладіть ягоди. Зверху присипте цукром. Краї тіста защепіть. У вас мають вийти ковбаски, начинені вишнями. Форму 26 см у діаметрі вистеліть пергаментним папером.

Викладайте ковбаски по спіралі, з’єднуючи краї між собою, щоб вишневий сік не витікав. Присипте мигдальними пелюстками. Якщо таких прикрас немає, проігноруйте цей пункт. З залишків тіста сформуйте кульки й викладіть зверху Равлика.

Пиріг Равлик зі свіжими чи мороженими вишнями

Поставте форму в духовку, яка має бути розігріта до 180 градусів (увімкніть її за 10 хвилин до початку приготування). Випікайте близько 40 хвилин.

Готового Равлика дістаньте з форми, перекладіть на блюдо. Присипте цукровою пудрою. Наріжте на шматочки й подавайте до чаю чи кави. За бажанням, прикрасьте кулькою ванільного морозива.

Нові статті

Схожі статті

Проміняв Нелю Шовкопляс на кіно: Єгор Гордєєв взяв собі підробіток – куди він пішов після “Сніданку з 1+1”?

Відомий ведучий з ранкового шоу "Сніданок з 1+1" Єгор Гордєєв знайшов собі нову роботу. Розповідаємо, в якому ще проєкті українського виробництва можна буде його побачити.

“Обійми”: вокаліст “Океан Ельзи” Святослав Вакарчук здійснив мрію шанувальника на сцені Палацу спорту

Вокаліст гурту "Океан Ельзи" Святослав Вакарчук здійснив мрію шанувальника під час концерту. Хлопець на імʼя Стас давно бажав заспівати на сцені поряд з кумиром. І це бажання, нарешті, здійснилося.

Найкраще добриво для грошового дерева: ось чим підживити товстянку, щоб вона обросла здоровим листям

Грошове дерево або товстянка – одна із найулюбленіших рослин в багатьох квітникарів. Його легко вирощувати в домашніх умовах. Головне – знати правила підживлення.

24-річна дружина Володимира Остапчука за 1,5 місяці до пологів “зловила” паніку: “Я нічого не розумію”

Дружина 39-річного шоумена Володимира Остапчука розповіла про емоції майбутньої мами. До пологів залишається лише 1,5 місяці, а в Каті Полтавської - ще багато клопоту.