Ніжний десерт до чаю: готуϵмо зефір в домашніх умовах за простим рецептом і з бюджетних продуктів

Зефір — найніжніший десерт, який доволі легко приготувати в домашніх умовах. Які інгредіϵнти для цього знадобляться і в якій послідовності їх додають — "Один Факт" розповість далі.

Зефір за класичним рецептом містить в собі яблучне пюре та агар-агар. Для приготування сиропу знадобляться наступні складові:

  • цукор: 450-500 г;
  • агар-агар: 8 г;
  • вода: 150-160 г.

Інші інгредіϵнти, які потрібні для створення смачного домашнього зефіру:

  • яблучне пюре зі щільних яблук (можете взяти сорт “антонівка”): 250 г;
  • цукор: 250 г;
  • білок великого яйця: 1 штука;
  • цукор ванільний: 10 г.

Покрокова інструкція з приготування домашнього зефіру до чаю

Як приготувати домашній зефір: рецепт
Як приготувати домашній зефір: рецепт

Крок № 1. З яблук варять пюре, постійно помішуючи. Варити потрібно доти, доки з нього не випаруϵться волога та воно не стане густим. Далі в ньому розчиняють цукор. В охолоджене пюре додають білок. Готову масу збивають до отримання однорідної маси.

Крок № 2. Далі готують сироп. Воду виливають в окрему каструлю та додають туди ж агар-агар. Ставлять ϵмність на вогонь і доводять майже до кипіння. В деяких рецептах агар-агар перед використанням попередньо замочують. Ця дія ніяким чином не вплине на кінцевий результат приготування, хіба що агар-агар розчиниться швидше.

Крок № 3. Коли вода в каструлі почне закипати – агар-агар помішують постійно, щоб він не осів на дно каструлі та не пригорів.
Після повного розчинення агар-агару додають у воду заявлену норму цукру. Продовжують варити сироп до повного розчинення цукру.
Сироп доводять на плиті до температури + 110°С.

Крок № 4. Дають цукровому сиропу трохи оїолонути до температури +83+85 °С. В такому вигляді його додають до яблучного пюре. Збільшують швидкість міксера. Збивають масу до однорідності. Визначити цей стан доволі легко: вінчик міксера більше не буде залишати на поверхні слідів.

Крок № 5. Готову масу в теплому вигляді перекладають до кондитерського мішку. За допомогою цього інструменту формують невеличкі зефірки. Залишають їх на кілька годин — допоки вони добре не застигнуть.

Наприкінці готовий зефір посипають цукровою пудрою та склеюють по 2 штуки, формуючи обʼϵмний виріб.

Зефір домашнього приготування: рецепт
Зефір домашнього приготування: рецепт

На кожному етапі приготування варто уважно слідкувати за тим, щоб консистенція була густою. Інакше зефір вийде неоднорідним або ж занадто мʼяким. У киплячий агар-гар цукор краще не додавати. Інакше він пристане до дна сотейнику.

Нові статті

Схожі статті

“Обійми”: вокаліст “Океан Ельзи” Святослав Вакарчук здійснив мрію шанувальника на сцені Палацу спорту

Вокаліст гурту "Океан Ельзи" Святослав Вакарчук здійснив мрію шанувальника під час концерту. Хлопець на імʼя Стас давно бажав заспівати на сцені поряд з кумиром. І це бажання, нарешті, здійснилося.

Найкраще добриво для грошового дерева: ось чим підживити товстянку, щоб вона обросла здоровим листям

Грошове дерево або товстянка – одна із найулюбленіших рослин в багатьох квітникарів. Його легко вирощувати в домашніх умовах. Головне – знати правила підживлення.

24-річна дружина Володимира Остапчука за 1,5 місяці до пологів “зловила” паніку: “Я нічого не розумію”

Дружина 39-річного шоумена Володимира Остапчука розповіла про емоції майбутньої мами. До пологів залишається лише 1,5 місяці, а в Каті Полтавської - ще багато клопоту.

Ольга Цибульська – українська Коко Шанель: кума DZIDZIO здивувала, як виглядає з самого ранку – фото

Українська співачка Оля Цибульська перевтілилась в українську Коко Шанель. Для цього їй не знадобилось ані купа макіяжу, ані розкішні наряди. Достатньо було лише… встати з ліжка вранці.