Беру лише полуницю й цукор та роблю яскраві, смачні цукати: дітлахи тягають один за одним – краще за цукерки

Щоб приготувати цукати з полуниці, доведеться тричі замочувати ягоди в цукровому сиропі та ще 3 дні чекати, допоки зав'яляться. Натомість вийде корисний десерт, який чудово замінить цукерки.

Вам знадобиться:

  • 1,2 кг полуниці;
  • 1 кг цукру;
  • 0,5 л води.
Цукати з полуниці с цукровому сиропі

З полуниці можна зробити делікатесні цукати. Для початку позбавте полуницю від хвостиків. Ретельно вимийте ягоди. У каструлю залийте воду, поставте на плиту. Всипте цукор. Перемішайте й доведіть до кипіння. Цукор має повністю розчинитися.

Цукати з полуниці с цукровому сиропі

Вимкніть вогонь. Перекладіть полуницю у гарячий цукровий сироп. Накрийте кришкою та залиште на 10 годин. Після цього шумівкою дістаньте ягоди й перекладіть на сито, щоб позбавити вологи. Сироп, що залишився, знову доведіть до кипіння.

Цукати з полуниці с цукровому сиропі

Коли вимкнете плиту, поверніть полуниці у сироп. Робіть це дуже акуратно, беручи руками по 2-3 ягідки. Знову відставте на 10 годин. Проведіть ще одну подібну процедуру. Тобто ви повинні витримати полуницю в сиропі тричі по 10 годин.

Деко обтягніть марлею. Викладіть ягоди, які попередньо витримайте на ситі, щоб стік сироп. Поставте в якесь тепле місце. Наприклад, на холодильник. Не треба закладати ягоди в духовку чи сушарку. Вони мають в’ялитися природним шляхом.

Цукати з полуниці с цукровому сиропі

За 3 дні цукати з полуниці будуть готові. Їх потрібно перекласти в паперовий пакет. Зберігайте в’ялену полуницю в сухому місці. Таким чином можете заготовляти будь-які інші ягоди, окрім малини та ожини, оскільки вони в сиропі не втримають цілісність та розпадуться на сегменти.

Сироп можете законсервувати в банку й залишити на зиму, якщо не придумаєте йому застосування відразу. Можете, наприклад, приготувати смачне полуничне желе чи конфі.

Нові статті

Схожі статті

Не дуже симетричні: Маша Єфросиніна показала свої ніздрі з ракурсу, з якого їх видно найкраще за все

Маша Єфросиніна завжди відверто говорить про те, як їй вдається так гарно виглядати та чи вдавалась вона коли-небудь до пластики, але насправді не все так ідеально.

Зовсім не аристократ з Лондону, режисер та ще один: найгучніші романи 42-річної ведучої Ольги Фреймут

Ведуча Ольга Фреймут вперше вийшла заміж у 35 років. Обранцем зірки став продюсер Володимир Локотко, якому вона подарувала двох дітей. Але до нього в зірки телеекранів були й інші стосунки.

(Відео) Ані Лорак зганьбилася під час виконання пісні Вітні Г’юстон: “Зараз лусне від напруги”

Співачка-втікачка Ані Лорак переспівала пісню популярної американської співачки Вітні Гʼюстон "I Will Always Love You". Однак слухачі її вокал не оцінили. Що саме їм не сподобалось?

Узелков образився на своїх “друзів” у фейсбуці, які не лайкають і не коментують його дописи: послав усіх

Екс-боксер В'ячеслав Узелков схоже, що залишився без друзів, адже він у своїх соцмережах висловився про них - не стримував себе в жодному слові.