Простий та ефективний лайфхак, завдяки якому червʼяків в черешні не буде: господині знають секрет за копійки

Початок літа — час, коли в садочках дачників достигає черешня. Щоб радість від збору врожаю не затьмарили червʼяки — дізнайтесь, як їх швидко вивести. "Один Факт" назве найкращий спосіб.

Стигла черешня — улюблена ягода не тільки для людей, але й для червʼяків. Вони смакують соковиту черешню зсередини і залишаються там після збору врожаю. В гарних господинь є дієвий спосіб, який допомагає швидко виманити шкідників з ягоди.

Багато господинь використовують для позбавлення від червʼяків звичайну воду. Черешню замочують в ній та залишають на декілька годин — щоб червʼяк вийшов. Але такий спосіб — доволі довгий. Та й під час тривалого замочування черешня набирається води.

Як швидко "почистити" черешню від червʼяків: порада досвідчених садівників
Як швидко “почистити” черешню від червʼяків: порада досвідчених садівників

Існує й інший метод, як швидко позбутися червʼяків в черешні. В ньому також фігурує вода. Але не звичайна, а… підсолена. Сіль, потрапляючи всередину ягід — змушує червʼячків виходити назовні. Після того, як усі непрохані гості вийдуть — черешню дістають з підсоленої води та промивають ягоди під проточною водою.

Перед замочуванням в підсоленій воді черешню потрібно ретельно перебрати. Мʼяті та зіпсовані ягоди потрібно відразу викинути. Також прибирають листя і плодоніжки, які залишаються на ягодах під час збору врожаю.

На кожен літр води додають 1 столову ложку солі. Важливо, щоб вода повністю покривала ягоди — тоді червʼячки відчують сіль на смак.

В підсоленій воді черешню тримають 30 хвилин, але краще замочити ягоди на 60 хвилин. Ефект буде помітним і червʼячки вийдуть швидше.

Взагалі то червʼячки, що живуть всередині черешні — це личинки вишневої мухи. Вони безпечні для людей навіть, якщо проковтнути їх разом із ягодою.

Як швидко позбутись червʼяків у черешні
Як швидко позбутись червʼяків у черешні: лайфхак

Втім, не кожній людині сподобається таке доповнення до черешень. Тому краще перед вживанням та приготуванням врожаю вигнати червʼяків за допомогою розчину з води та солі.

Нові статті

Схожі статті

Проміняв Нелю Шовкопляс на кіно: Єгор Гордєєв взяв собі підробіток – куди він пішов після “Сніданку з 1+1”?

Відомий ведучий з ранкового шоу "Сніданок з 1+1" Єгор Гордєєв знайшов собі нову роботу. Розповідаємо, в якому ще проєкті українського виробництва можна буде його побачити.

“Обійми”: вокаліст “Океан Ельзи” Святослав Вакарчук здійснив мрію шанувальника на сцені Палацу спорту

Вокаліст гурту "Океан Ельзи" Святослав Вакарчук здійснив мрію шанувальника під час концерту. Хлопець на імʼя Стас давно бажав заспівати на сцені поряд з кумиром. І це бажання, нарешті, здійснилося.

Найкраще добриво для грошового дерева: ось чим підживити товстянку, щоб вона обросла здоровим листям

Грошове дерево або товстянка – одна із найулюбленіших рослин в багатьох квітникарів. Його легко вирощувати в домашніх умовах. Головне – знати правила підживлення.

24-річна дружина Володимира Остапчука за 1,5 місяці до пологів “зловила” паніку: “Я нічого не розумію”

Дружина 39-річного шоумена Володимира Остапчука розповіла про емоції майбутньої мами. До пологів залишається лише 1,5 місяці, а в Каті Полтавської - ще багато клопоту.