Неперевершений смак дитинства: суддя “МастерШеф” Володимир Ярославський поділився рецептом качки з галушками

Суддя "МастерШеф" Володимир Ярославський пригадав дитинство та приготував качку із галушками в казані. "Один Факт" пропонує до вашої уваги найсмачніший рецепт від шеф-кухаря.

Суддя з “МастерШеф” Володимир Ярославський пригадав дитинство. І в нього відразу виникли асоціації із полтавськими галушками та варениками на пару. Адже рідна бабуся Ярославського жила в Драбівському районі, а він сам з 13 років мешкав та навчався в Полтаві.

Вдавшись до спогадів, Володимир Ярославський взяв до рук польовий казанок і приготував у ньому качку із галушками. Кухар зазначив, що це страва вийшла дуже смачною. А ще розповів, що готувати її можна й вдома — в звичайній каструлі. Пропорції можна зменшити на свій огляд.

Інгредієнти для приготування качки із галушками:

  • качка: 1 штука (2 кг);
  • цибуля ріпчаста: 3 штуки (450 г);
  • морквина середнього розміру: 3 штуки (450 г);
  • олія, сіль, чорний перець, духмяний перець, орегано;
  • паприка: 1 столова ложка;
  • біле вино, 2 літри води;
  • кефір: 2.5% (270 грамів);
  • яйце куряче: 1 штука;
  • борошно: 500 г;
  • сода: 8 г (1 чайна ложка);
  • сіль: за смаком.

Покрокова інструкція з приготування смачної качки із галушками

Крок № 1. Качку розрізають на 8-12 шматків, безпосередньо з кістками.

Крок № 2. Казан або каструлю нагрівають на вогні. Додають олію та обсмажують шматочки качки до появи румʼяної скоринки.

Крок № 3. Додають до качки моркву та цибулю. Обсмажують разом.

Крок № 4. Додають сіль, чорний та духмяний перець, паприку, спеції і трохи білого вина — щоб готова страва вийшла більш ароматною. Також треба додати воду.

Крок № 5. Тушкувати качку потрібно до того моменту, допоки мʼясо не стане мʼяким. Зазвичай на це йде приблизно 60 хвилин.

Крок № 6. Поки качка томиться на повільному вогні — готують тісто на галушки. У великій мисці замішують кефір, яйце, сіль. Додають соду та борошно. Швиденько замішують тісто. Щоб галушки не втратили свою повітряність – тісто замішують не занадто довго.

Крок № 7. Тісто повинно постояти приблизно 20 хвилин. Потім з нього нарізають галушки та обвалюють в додатковій порції борошна.

Крок № 8. Коли качка буде повністю готова — в ній багато смачної, наваристої юшки. Вона має насичений смак.

Крок № 9. Підготовлені галушки кидають у киплячу рідину. Зверху накривають кришкою і тушкують ще протягом 3-х хвилин. Перемішують, додають подрібнену зелень петрушки та кропу. За бажанням можна додати зелений молодий часник.

Качка з галушками готова. Смачного!

Нові статті

Схожі статті

Проміняв Нелю Шовкопляс на кіно: Єгор Гордєєв взяв собі підробіток – куди він пішов після “Сніданку з 1+1”?

Відомий ведучий з ранкового шоу "Сніданок з 1+1" Єгор Гордєєв знайшов собі нову роботу. Розповідаємо, в якому ще проєкті українського виробництва можна буде його побачити.

“Обійми”: вокаліст “Океан Ельзи” Святослав Вакарчук здійснив мрію шанувальника на сцені Палацу спорту

Вокаліст гурту "Океан Ельзи" Святослав Вакарчук здійснив мрію шанувальника під час концерту. Хлопець на імʼя Стас давно бажав заспівати на сцені поряд з кумиром. І це бажання, нарешті, здійснилося.

Найкраще добриво для грошового дерева: ось чим підживити товстянку, щоб вона обросла здоровим листям

Грошове дерево або товстянка – одна із найулюбленіших рослин в багатьох квітникарів. Його легко вирощувати в домашніх умовах. Головне – знати правила підживлення.

24-річна дружина Володимира Остапчука за 1,5 місяці до пологів “зловила” паніку: “Я нічого не розумію”

Дружина 39-річного шоумена Володимира Остапчука розповіла про емоції майбутньої мами. До пологів залишається лише 1,5 місяці, а в Каті Полтавської - ще багато клопоту.