Такого ви ще не пробували! Як приготувати пряний хрін з помідорами – вийде не лише смачно, а й бюджетно

Ви закохаєтесь у цю страву з першого погляду: кулінари розповіли, як приготувати хрін з помідорами та що для цього потрібно. Простий покроковий рецепт.

Хрін із помідорами – ідеальна альтернатива соусу, який можна використовувати з будь-якою українською стравою, такою як голубці, солоні вареники або холодець. Ця комбінація особливо чудово підходить до борщу з пампушками, створюючи гастрономічну симфонію.

Готувати хрін із помідорами без варіння дуже просто і не потребує стерилізації, щоб зберегти його на зиму. Ним можна насолоджуватися як закускою, додаючи різноманітні спеції і хрін за смаком. Важливо пам’ятати, що чим гостріша страва, тим краще буде зберігатися консервація.

Інгредієнти:

  • помідори – 2 кг
  • корінь хрону – 200-250 г
  • часник – 200 г
  • сіль – 2 ст. л.
  • цукор – 0,5 ч. л.
  • спеції за смаком – мелений чилі, духмяний перець, мускатний горіх

Підготовка домашнього соусу починається з ретельної підготовки посуду: півлітрові банки слід промити й простерилізувати, краще за все це робити у мікрохвильовці. Помідори слід також ретельно вимити й нарізати на крупні шматки, а за бажанням їх можна очистити від шкірки. Хрін потрібно також очистити від шкірки й нарізати.

Кулінари дали рецепт, як приготувати пряний хрін з помідорами. Фото з YouTube-каналу @chas_hotuvaty
Кулінари дали рецепт, як приготувати пряний хрін з помідорами. Фото з YouTube-каналу @chas_hotuvaty

Наступним кроком потрібно роздробити м’якоть помідорів за допомогою блендера або м’ясорубки, а також нарізати корінь хрону. Часник слід натерти на тертці або пропустити через прес. Потім нарізаний хрін змішують із томатним соком та натертим часником.

До отриманої суміші додають сіль, трохи цукру й улюблені прянощі для підсмаження смаку соусу. Закуску слід залишити протягом 40-60 хвилин, щоб спеції могли розчинитися і покращити смак.

Кулінари дали рецепт, як приготувати пряний хрін з помідорами. Фото з YouTube-каналу @chas_hotuvaty
Кулінари дали рецепт, як приготувати пряний хрін з помідорами. Фото з YouTube-каналу @chas_hotuvaty

Готовий хрін з помідорами розливають по банках. Рекомендується використовувати металеві кришки для закриття, щоб уникнути ризику псування закуски. Зберігати такий соус рекомендується лише в холодильнику протягом 6-9 місяців, щоб зберегти його свіжість та смакові якості.

Нові статті

Схожі статті

“Обійми”: вокаліст “Океан Ельзи” Святослав Вакарчук здійснив мрію шанувальника на сцені Палацу спорту

Вокаліст гурту "Океан Ельзи" Святослав Вакарчук здійснив мрію шанувальника під час концерту. Хлопець на імʼя Стас давно бажав заспівати на сцені поряд з кумиром. І це бажання, нарешті, здійснилося.

Найкраще добриво для грошового дерева: ось чим підживити товстянку, щоб вона обросла здоровим листям

Грошове дерево або товстянка – одна із найулюбленіших рослин в багатьох квітникарів. Його легко вирощувати в домашніх умовах. Головне – знати правила підживлення.

24-річна дружина Володимира Остапчука за 1,5 місяці до пологів “зловила” паніку: “Я нічого не розумію”

Дружина 39-річного шоумена Володимира Остапчука розповіла про емоції майбутньої мами. До пологів залишається лише 1,5 місяці, а в Каті Полтавської - ще багато клопоту.

Ольга Цибульська – українська Коко Шанель: кума DZIDZIO здивувала, як виглядає з самого ранку – фото

Українська співачка Оля Цибульська перевтілилась в українську Коко Шанель. Для цього їй не знадобилось ані купа макіяжу, ані розкішні наряди. Достатньо було лише… встати з ліжка вранці.