Від магазинних не відрізнити: приготувала в домашніх умовах іриски для внучат – вийшла повна смакота!

Приготувати найсмачніші іриски в домашніх умовах – зовсім не складно. Десерт виходить неймовірно солодким і практично не відрізняється від магазинних цукерок. Спробуйте самі!

Щоб приготувати іриски в домашніх умовах, знадобляться наступні інгредієнти:

  • 600 г сметани жирністю 20%;
  • 600 г цукру;
  • 70 г вершкового масла.

Як приготувати солоденькі іриски в домашніх умовах? Покрокова інструкція

Як приготувати солоденькі іриски в домашніх умовах: рецепт
Як приготувати солоденькі іриски в домашніх умовах: рецепт

Крок № 1. Усю сметану перелити в окрему каструлю та поставити на великий вогонь. Довести до кипіння.

Крок № 2. Коли сметана закипить – додати до неї цукор. Потрібно прослідкувати за тим, щоб він повністю розчинився в ній.

Крок № 3. Після цього – уповільнити вогонь під каструлею та продовжувати варити сметану з цукром, допоки вона не набуде карамельного відтінку. Масу потрібно постійно помішувати, щоб вона не приставала до донця каструлі.

Крок № 4. Додати до основної маси олію. Продовжити приготування до того моменту, поки сметана добре не загустіє.

Перевірити готовність сметанної маси можна доволі легко. Для цього потрібно її невеликий шматочок опустити під холодну воду. Якщо вона перетворилася на щільну кульку – її можна вважати готовою та зняти з вогню.

Крок № 5. Готову масу зі сметани та цукру вилити в окрему велику форму, застелену пергаментом. Також можна залити її в маленькі формочки з силікону. Залишити на деякий час, щоб маса добре охолола.

Крок № 6. Порізати готові іриски на порції та вживати разом із чаєм або кавою. За смаком вони вийдуть нічим не гірше за магазинні.

Смачного!

Рецепт смачних ірисок в домашніх умовах
Рецепт смачних ірисок в домашніх умовах

До речі, для приготування ірисок в домашніх умовах потрібно лише 2-2.5 години вашого часу. Але він вартий того, аби пригадати солодкий смак дитинства та потішити і себе, і дітей з онучатами справжніми солодощами, створеними власноруч.

Домашні іриски мають тонкий вершковий аромат та неймовірно солодкий смак.

Нові статті

Схожі статті

Суддя “МастерШеф” Ярославський розсекретив, чому не можна купувати яскраву курагу – “Не натуральна”

Український ресторатор та суддя з кулінарного шоу "МастерШеф" Володимир Ярославський розповів, як правильно обирати на базарі курагу. Ось чому помаранчеву краще не брати.

“Смажене” господарське мило: ось навіщо мильну стружку кладуть на розігріту пательню

Господарське мило – дешевий та ефективний засіб, який допоможе вирішити безліч різноманітних питань. Розповідаємо, як від допомагає очищувати пательню від нагару та жиру.

Супермісяць Мисливця засяяв над планетою в ніч на 18 жовтня: українці діляться кадрами Повні (Фото)

В ніч на 18 жовтня 2024 року земляни побачили надзвичайне космічне явище. На небі зійшов найбільший в 2024 році Супермісяць Мисливця. Пропонуємо читачам "Одного Факту" подивитись його фото.

Не холостяк, як думають всі: Узелков не став приховувати свою наречену – ось на кого проміняв Боржемську

Минулого року В'ячеслав Узелков заручився, а про свою обраницю досі нічого не розповідає - екс-боксер вперше показався разом зі своєю нареченою.