Відчуєте справжню атмосферу Криму! Як приготувати хрусткі та пухкі чебуреки – аромат буде на всю оселю

Ностальгія наздожене вас, як тільки ви приготуєте цю страву - рецепт нереально смачних кримських чебуреків, які сподобаються кожному. Готуйте прямо зараз!

Кримські чебуреки є популярною стравою, особливо у Україні, завдяки своєму ніжному тонкому тісту та соковитій начинці, які створюють неперевершений смак. Щоб приготувати ці смачні чебуреки в домашніх умовах, обов’язково спробуйте цей рецепт.

Інгредієнти для тіста:

  • 500 г борошна
  • 10 г солі
  • 250 мл окропу
  • 30 мл олії

Інгредієнти для начинки:

  • 300 г яловичини
  • 300 г цибулі
  • 50 мл холодної води
  • 70 г свіжого сала
  • сіль та перець до смаку
  • зелень за бажанням

Для початку потрібно розчинити сіль в окропі. Потім у чисту миску висипати борошно і зробити невелику ямку в центрі. Додаємо олію і вливаємо окріп. Інгредієнти спочатку перемішуємо виделкою, щоб уникнути можливого опіку рук, а потім замішуємо тісто руками. Під час замісу не слід тривало вимішувати тісто – спочатку воно може виглядати неоднорідним, але це є нормою.

Кулінари поділились рецептом справжніх кримських чебуреків
Кулінари поділились рецептом справжніх кримських чебуреків

Після замісу, тісто слід обгорнути харчовою плівкою і залишити при кімнатній температурі на 30 хвилин. Наступним етапом є приготування начинки з яловичого фаршу. Для цього м’ясо слід нарізати порційними шматками, цибулю очистити від лушпиння та нарізати великими частинами. Після цього обидва інгредієнти разом із салом потрібно перекрутити через м’ясорубку. У готову масу слід додати трохи води, спеції за смаком і ретельно перемішати.

Для формування чебуреків потрібно відщипнути невеликий шматочок тіста та добре присипати борошном і розкачати в максимально круглий пласт.

Кулінари поділились рецептом справжніх кримських чебуреків
Кулінари поділились рецептом справжніх кримських чебуреків

У центр розкатаного тіста кладемо начинку. Далі, щоб заліпити начинку всередині, краї тіста защипуємо спочатку пальцями, а потім можна використати виделку або спеціальний ніж для додаткового закріплення. Потім сформовані чебуреки смажимо у великій кількості розігрітої олії, перевертаючи їх з обох боків до отримання золотистої скоринки. Після смаження готові чебуреки викладаємо на паперовий рушник, щоб позбутися надлишку олії.

Нові статті

Схожі статті

Як не одне, то друге: 34-річна Дорофєєва розповіла про різке погіршення свого стану – “Ще те задоволення”

Надя Дорофєєва наразі перебуває на гастролях, але не все складається так, якби вона цього хотіла - артистка розповіла про стан свого здоров'я. Що сталося?

Журналіст Дмитро Гордон показав, як виглядав 28 років тому – тоді поряд була не Олеся Бацман

Український журналіст Дмитро Гордон поділився у соціальних мережах архівною світлиною. Він показав, який мав вигляд 28 років тому. В чоловіка була тоді зовсім інша зачіска.

Не дуже симетричні: Маша Єфросиніна показала свої ніздрі з ракурсу, з якого їх видно найкраще за все

Маша Єфросиніна завжди відверто говорить про те, як їй вдається так гарно виглядати та чи вдавалась вона коли-небудь до пластики, але насправді не все так ідеально.

Зовсім не аристократ з Лондону, режисер та ще один: найгучніші романи 42-річної ведучої Ольги Фреймут

Ведуча Ольга Фреймут вперше вийшла заміж у 35 років. Обранцем зірки став продюсер Володимир Локотко, якому вона подарувала двох дітей. Але до нього в зірки телеекранів були й інші стосунки.