Хрустка і соковита: найкращі дні в жовтні 2024 за Місячним календарем для приготування квашеної капусти

Якщо ви зібралися квасити капусту в жовтні обовʼязково зверніть увагу на поради Місячного календаря на цей місяць. Там зазначені найбільш сприятливі дні для приготування смачної закуски на зиму.

Якщо приготувати квашену капусту згідно з порадами Місячного календарю – то вона вийде найсмачнішою, соковитою і хрумкою. Взагалі-то ось така закуска на зиму готується господинями з давніх часів.

Рецепти соковитої квашеної капусти передають із покоління в покоління. Досвідчені господині добре знають, що готувати цю страву треба лише в сприятливі дні за Місячним календарем.

В жовтні 2024 року є кілька таких днів. Розповідаємо, які числа другого місяця осені краще обрати для створення апетитної заготівлі на зиму.

По-перше, згідно із порадами Місячного календарю квасити капусту краще на зростаючий Місяць. Саме в цій фазі ферментаційні процеси в квашеній капусті відбуваються набагато активніше. Завдяки цьому капуста набуває тієї самої хрумкоти та кислоти, яку так сильно люблять багато українців.

Водночас, для квашення білокачанної капусти не підходять дні Молодика та спадного Місяця. В цих фазах ферментація буде відбуватись повільніше та зменшить якість закваски.

Сприятливі дні в жовтні 2024, які чудово підходять для квашення капусти

В жовтні 2024 року астрологи і досвідчені господині радять заквашувати капусту в період з 13 по 21 число. Це – час зростаючого Місяця, коли закуска виходить максимально соковитою та хрусткою.

Покроковий рецепт квашеної капусти

Пропонуємо читачам “Одного Факту” перевірений рецепт квашеної капусти, яка точно вийде саме такою, як в улюбленої бабусі. Отже, для приготування знадобиться:

  • 3 кг білокачанної капусти;
  • 2 середніх морквини;
  • 2 столових ложки солі (бажано брати не йодовану);
  • декілька лаврових листочків для аромату;
  • кілька горошинок духмяного перцю.

По-перше, капусту потрібно нашаткувати на спеціальній тертці. Моркву – почистити та натерти на крупній тертці. Далі капусту перемішати із сіллю та добряче помʼяти руками – щоб вона пустила сік. Додати до неї натерту моркву, духмяний перець та лавровий лист. Ще раз ретельно перемішати усі складові.

Сприятливі дні в жовтні 2024 року для заквашування капусти
Сприятливі дні в жовтні 2024 року для заквашування капусти

Наступний крок – викласти майбутню закуску в підготовлену скляну банку або деревʼяну бочку. Кожен шар потрібно приминати руками – щоб соку вийшло більше.

Залишити капусту заквашуватись на 3-5 днів в умовах кімнатної температури. Важливо час від часу проколювати її деревʼяною паличкою – випускаючи зайвий газ.

Сприятливі дні в жовтні для квашення капусти
Сприятливі дні в жовтні для квашення капусти

Коли капуста закваситься – її встановлюють на тривале зберігання в прохолодне місце.

Нові статті

Схожі статті

Не дуже симетричні: Маша Єфросиніна показала свої ніздрі з ракурсу, з якого їх видно найкраще за все

Маша Єфросиніна завжди відверто говорить про те, як їй вдається так гарно виглядати та чи вдавалась вона коли-небудь до пластики, але насправді не все так ідеально.

Зовсім не аристократ з Лондону, режисер та ще один: найгучніші романи 42-річної ведучої Ольги Фреймут

Ведуча Ольга Фреймут вперше вийшла заміж у 35 років. Обранцем зірки став продюсер Володимир Локотко, якому вона подарувала двох дітей. Але до нього в зірки телеекранів були й інші стосунки.

(Відео) Ані Лорак зганьбилася під час виконання пісні Вітні Г’юстон: “Зараз лусне від напруги”

Співачка-втікачка Ані Лорак переспівала пісню популярної американської співачки Вітні Гʼюстон "I Will Always Love You". Однак слухачі її вокал не оцінили. Що саме їм не сподобалось?

Узелков образився на своїх “друзів” у фейсбуці, які не лайкають і не коментують його дописи: послав усіх

Екс-боксер В'ячеслав Узелков схоже, що залишився без друзів, адже він у своїх соцмережах висловився про них - не стримував себе в жодному слові.