Суддя “МастерШеф” Ярославський розсекретив, чому не можна купувати яскраву курагу – “Не натуральна”

Український ресторатор та суддя з кулінарного шоу "МастерШеф" Володимир Ярославський розповів, як правильно обирати на базарі курагу. Ось чому помаранчеву краще не брати.

Володимир Ярославський з кулінарного проєкту “МастерШеф” надав поради, як правильно обирати курагу в магазині або ж на базарі. За його словами, більш корисною буде курага, що має темніший колір. Вона менш приваблива в порівнянні із помаранчевою та яскравою.

Водночас темний колір свідчить про те, що її перед продажем не обробляли діоксидом сірки.

Яскрава курага 100% містить в собі діоксид сірки – зазначив Володимир Ярославський. – Це консервант, який дуже шкідливий

За допомогою малюнку Ярославський показав, як насправді виглядає курага, оброблена діоксідом сірки, а також та, що була висушена природним способом. Відразу помітно, що продукт відрізняється своїм кольором.

Володимир Ярославський показав курагу: корисна та не дуже
Володимир Ярославський показав курагу: корисна та не дуже

Як зазначив Володимир Ярославський – діоксид сірки представляє собою безбарвний газ. Впізнати його можна лише за різким запахом. В харчовій промисловості діоксид сірки активно використовують в якості антиоксиданту та консерванту. Саме він здатний захистити продукт від окислення та псування.

Цей газ фіксує колір кураги і водночас діє, як антимікробний засіб. Якщо вживати продукти, оброблені таким газом, у великій кількості – в людини можуть виникнути проблеми зі здоровʼям.

Тож, Володимир Ярославський радить звертати увагу на курагу темно-коричневого кольору. Вона – більш корисна в порівнянні із помаранчевою.

До речі, курага – це максимально корисний продукт для тих, хто має хворе серце. Вона містить в собі велику кількість заліза, тому її радять додавати до раціону вагітних жінок. Регулярне вживання кураги дозволить знизити рівень холестерину, очистить кишечник від шлаків та токсинів.

Курага містить в собі багато магнію та кальцію, тому буде корисною для людей, що страждають на анемію.

Нові статті

Схожі статті

5 подарунків від свекрухи, які не можна приймати, бо притягують сварки та хвороби: життєві народні прикмети

Якщо у вас не складаються стосунки із мамою чоловіка – то до подарунків свекрухи слід ставитись із особливою увагою. Є речі, які взагалі приймати не варто, бо вони обернуться суцільними проблемами.

“Смажене” господарське мило: ось навіщо мильну стружку кладуть на розігріту пательню

Господарське мило – дешевий та ефективний засіб, який допоможе вирішити безліч різноманітних питань. Розповідаємо, як від допомагає очищувати пательню від нагару та жиру.

Супермісяць Мисливця засяяв над планетою в ніч на 18 жовтня: українці діляться кадрами Повні (Фото)

В ніч на 18 жовтня 2024 року земляни побачили надзвичайне космічне явище. На небі зійшов найбільший в 2024 році Супермісяць Мисливця. Пропонуємо читачам "Одного Факту" подивитись його фото.

Не холостяк, як думають всі: Узелков не став приховувати свою наречену – ось на кого проміняв Боржемську

Минулого року В'ячеслав Узелков заручився, а про свою обраницю досі нічого не розповідає - екс-боксер вперше показався разом зі своєю нареченою.