Цю зелень треба додавати в салати: ТОП-5 корисних інгредієнтів, які мають бути в меню кожного українця

Під час приготування салатів краще за все використовувати листову зелень. Вона поживна, корисна, наповнена вітамінами та мінеральними речовинами. Ось які різновиди зелені варто додати до свого меню.

Дієтологи сходяться в думці щодо того, що листова зелень – максимально поживна та чудово підходить для приготування різноманітних вітамінних салатів. Вона наповнена корисними мікроелементами, мінералами та антиоксидантами.

До складу листової зелені входять калій, кальцій, залізо, фолат, магній флавоноїди, каротиноїди. Всі ці компоненти зменшують прояв багатьох хронічних захворювань і, зокрема – цукрового діабету, високого тиску.

Листова зелень містить мінімум жиру, вуглеводів та калорій. При цьому чим вона темніша за кольором – тим більше в її складі поживних речовин.

Найкориснішими різновидами зелені вважаються не тільки петрушка або кріп. До них належать і 5 інших різновидів. Про них “Один Факт” розповість вам далі.

Шпинат

Універсальний та поживний шпинат – найкращий вибір для приготування салатів. Суперпродукт насичений вітамінами А, С, К, магнієм, калієм та фолієвою кислотою. В складі двох чашок шпинату міститься 300 мкг вітаміну К – і це вдвічі більше добової норми. Саме цей вітамін пітримує згортання крові та здоровʼя кісток.

Шпинат - поживна зелень до вашого столу
Шпинат – поживна зелень до вашого столу

Шпинат насичений антиоксидантами, які зменшують ризик хронічних захворювань. Зелень цього різновиду є чудовим рослинним джерелом заліза, який сприятиме виробленню еритроцитів.

Крес-салат

Крес-салат - поживна зелень до вашого столу
Крес-салат – поживна зелень до вашого столу

Крес-салат – рослина сімейства хрестоцвітних, що має пряний смак. Це – один з найкорисніших різновидів зелені, які варто вживати щодня.

Кудрява капуста (Кейл)

Кудрява капуста - поживна зелень до вашого столу
Кудрява капуста – поживна зелень до вашого столу

Кейл або кудрява капуста — рослина, що належить до сімейства хрестоцвітих. Зелень багата поживними речовинами, надає необхідні кишечнику білок та клітковину. В кудрявій капусті чимало вітаміну С, який зміцнює імунну систему, сприяє швидкому загоєнню ран та виробленню колагену.

Всього лише 2 чашки кудрявої капусти забезпечить 60% добової норми вітаміну С. до того ж ця зелень є джерелом кальцію і тому здатна підтримувати здоровʼя кісток та мʼязів. В її складі міститься марганець, антиоксиданти, флавоноїди та фолієва кислота.

 

Рукола

Рукола - поживна зелень до вашого столу
Рукола – поживна зелень до вашого столу

В складі руколи багато вітаміну А та вітаміну С, магнію і фолієвої кислоти. А ще рукола – це джерело вітаміну К, якого міститься стільки, що можна забезпечити 20% добової норми, зʼївши лише пару порцій салату з руколою.

Багато в руколі й антиоксидантів. Вони покращують роботу серця та мозку.

Салат ромен

Ромен – один із різновидів салату, листя якого має більш світлий колір, хрустку консистенцію та великою кількістю поживних речовин.
Салат ромен насичений вітамінами А і К. в Них багато кальцію, заліза, магнію та калію. Також це – чудове джерело бета-каротину. Його регулярне вживання підтримає та зміцнить ваш зір.

Нові статті

Схожі статті

Жовтень у дзеркалі: Тіна Кароль у червоному знайшла особливе місце для осінньої фотосесії – Дан Балан ахне

Тіна Кароль влаштувала чарівну фотосесію на тлі осіннього пейзажу. Вона знайшла на вулиці дзеркало, оповите гілочками з різнокольоровим листям і не змогла пройти повз, щоб не сфотографуватись.

“Станьте боком і не мовчіть”: екскурсовод розповів, як себе поводити, якщо зустрів ведмедя в Карпатах

Зустріч з ведмедем в природних умовах не завжди приємна. Експерти наголошують, що з цим хижаком потрібно вести себе обережно. Наступні правила допоможуть вберегти себе від розлюченого косолапого.

Мама трьох Олена Кравець сховала від своїх дітей цукерки, щоб з’їсти самій: “Не відчуваю провини”

Зірка "Кварталу 95" Олена Кравець назвала причини, через які ховає від своїх дітей шоколадні цукерки. Акторка показала домашнє відео, яке все пояснює краще, аніж будь-які слова.

“Важливо мріяти”: Володимир Дантес розсекретив, на якому фундаменті тримаються його стосунки з Кацуріною

36-річний український співак Володимир Дантес поспілкувався із Машею Єфросиніною на тему стосунків. В розмові він розповів, як йому та Даші Кацуріній вдається у складні часи триматися поряд.