В бабусі у вусі проріс часник, а в кішечки під хвостом – будяк: обережно поводьтеся з насіннєвим матеріалом

З насіннєвим матеріалом слід поводитися дуже обережно. За певних умов кісточка вишні чи зубчик часнику здатні прорости навіть у вусі чи в носі. Це вже ми не говоримо про квіточки!

Будяк під хвостиком

Помітила, що моя кішечка Аліса, вмиваючись, надто багато уваги приділяє хвосту, неначе їй там щось муляє. Одягла окуляри, придивилася пильніше – ой, лишенько! – у тварини вже проріс будяк. Обережно по шматочку вилучила зелений паросток, а сама пригадала, як у дитинстві дідусь розповідав таку історію.

Вишня у носі

Дідусь працював водієм, і якось його послали в одне з сіл на поміч колгоспу з перевезення врожаю. Там він познайомився з однією родиною, в якої раптово захворіла донечка. Дитина просто не могла дихати. Батьки були в розпачі. Мій дідусь відвіз їх у лікарню до обласного центру.

Рослини проростають у тілі

Коли хвору оглянули лікарі, то за голову схопилися – у дівчинки в носі застрягла вишнева кісточка, яка набубнявіла в теплі й вже мала намір пустити росточок. Вона перекрила ніздрю, і дитина стала задихатися.

Часник у вусі

А цей випадок стався значно пізніше з моєю бабусею. Вона на старості років стала недочувати. Якось вичитала в медичній газеті, що для поліпшення слуху слід запхнути у слуховий прохід зубчик часнику. Вона так і зробила. Запхнути запхнула, а витягти не змогла. То так і залишила. А згодом і забула про той часник у вусі.

Рослини проростають у тілі

Минув якийсь час, і в літньої жінки почалися сильні головні болі. Вона просто криком кричала. Мама викликала швидку, та медики не змогли поставити діагноз, тому відвезли стареньку до лікарні.

І лише коли бабусю оглянув лор, то спочатку засміявся, а потім почав вичитувати. Виявляється, часничина у вусі пригрілася й почала рости. А оскільки рослині було затісно у слуховому проході, вона тиснула на вухо. Звідси і з’явилися головні болі.

Нові статті

Схожі статті

Так малосольні огірки завжди готували тільки в Україні! Секретний рецепт бабусі Олени: від серця відриваю

Смачна закуска буде у вас у випадку неочікуваних гостей: як приготувати малосольні хрусткі огріки - всі будуть питати рецепт саме у вас. Справжня насолода.

“Чекали”: Тімур Мірошніченко розповів, як троє його дітей прийняли прийомну сестричку Ангеліну, якій 8 років

Багатодітний батько Тімур Мірошніченко поділився емоціями щодо спілкування із названою донькою Ангеліною. Разом із дружиною Інною ведучий вдочерив дівчинку і познайомив її з іншими дітьми.

Пішли від других половинок заради одне одного: Марічка Падалко розповіла, як закохалася в Єгора Соболєва

Марічка Падалко була вірною своєму чоловіку протягом 15 років, доки не зустріла Єгора Соболєва, якому народила трьох дітей: як познайомилось подружжя?

Найтонші та еластичні млинці виходять на воді: а ви думали – на молоці. Бюджетний рецепт “Сніданок на ранок”

Млинці - це ідеальний сніданок, який зможе приготувати будь-хто та не обов'язково готувати їх на молоці, адже на воді вони виходять ще в 100 разів смачнішими - рецепт.