Лелеки переселилися з обійстя селян. Це не на добро, сказали люди й мали рацію: невдовзі сталося непоправне

У родині Бердників на Кіровоградщині вирішили спиляти великий берест, що зростав посеред двору. Коли навідався син, чоловіки спочатку прибрали все гілля. Стовбур залишили до наступного разу.

І тут сталося диво – його уподобали лелеки. Довелося прибити дошки й покласти старе колесо, щоб звили гніздо. Відтоді з 2009 року птахи прилітали до свого житла щовесни день у день.

Лелеки переселилися не на добро. Фото з ФБ Оксани Бердник

Одного разу кволе лелеченя викинули з гнізда, а бусляче сімейство відбуло у теплі краї без нього. Віднесли маля на птахоферму, та воно, на жаль, не вижило.

Одного разу лелече гніздо хотіла зайняти інша пара буслів. Коли прилетіли старожили, влаштували справжній скандал. На землю полетіли яйця. Якоїсь зими стовбур завалився посеред зими.

Лелеки переселилися не на добро. Фото з ФБ Оксани Бердник

Коли лелеки прилетіли й не виявили власної домівки, вдома нікого не було. Птахи хотіли поселитися в сусідів, та ті прогнали. Коли хазяї повернулися, лелека кинувся в ноги жінки, махаючи крилами – поскаржився. Наступного дня звели стовп, на якому прикріпили старе колесо. Лелеки тут же взялися відзначати входини.

2022-го лелеки у визначений день не прилетіли. З’явилися аж на 9-й день. Господарі зітхнули з полегшенням. Наступного року напередодні Великодня стовп упав. Хазяїн був у від’їзді.

Лелеки переселилися не на добро. Фото з ФБ Оксани Бердник

Повернувшись за 4 дні, повернув лелечу хату на місце. Але птахи вже переселилися на шкільний димар. Час від часу навідувалися до рідної оселі. Навіть залетіли попрощатися перед відльотом.

Це не на добро, подумали люди, що лелеки покинули їхнє обійстя. Так і сталося. За 2 місяці пішов з життя син Віктор, який воював ще під час АТО й мав тяжке поранення в голову. Цьогоріч бусли знову прилетіли, але відразу ж поселилися в іншому місці.

Нові статті

Схожі статті

Як правильно засушити мʼяту на зиму? 5 способів, збереження користі та аромату “приправи” до чаю

Сушена мʼята – чудова рослина для приготування запашного чаю, соусів, салатів та маринадів. Якими способами можна її сушити, щоб заготовка зберегла усі свої корисні властивості?

“Ми вам передзвонимо”: Нікітюк придбала миттєву лотерею і показала, що виграла. 2 мільйони майже в кармані

Леся Нікітюк вирішила пошукати щастя в лотереї. Придбала квиток на касі найближчого супермаркету і показала усім процес стирання захисного покриття монеткою. Чи вдалось їй щось виграти?

В житті 3 знаків Зодіаку настане біла смуга до кінця 2024 року. Хто ці щасливчики та що їм подарує Всесвіт?

В житті 3 знаків Зодіаку настане біла смуга до кінця 2024 року. Хто ці щасливчики та що їм подарує Всесвіт?

“Я не хочу бути сином Ірини Білик”: 25-річний син співачки Гліб Оверчук розповів, чим займається зараз

Ірина Білик має двох синів, у яких різниця у віці складає 16 років. Гліб Оверчук є старшим сином та наразі проживає за кордоном, але пішов шляхом зіркової мами: чим займається юний артист?