Лелеки переселилися з обійстя селян. Це не на добро, сказали люди й мали рацію: невдовзі сталося непоправне

У родині Бердників на Кіровоградщині вирішили спиляти великий берест, що зростав посеред двору. Коли навідався син, чоловіки спочатку прибрали все гілля. Стовбур залишили до наступного разу.

І тут сталося диво – його уподобали лелеки. Довелося прибити дошки й покласти старе колесо, щоб звили гніздо. Відтоді з 2009 року птахи прилітали до свого житла щовесни день у день.

Лелеки переселилися не на добро. Фото з ФБ Оксани Бердник

Одного разу кволе лелеченя викинули з гнізда, а бусляче сімейство відбуло у теплі краї без нього. Віднесли маля на птахоферму, та воно, на жаль, не вижило.

Одного разу лелече гніздо хотіла зайняти інша пара буслів. Коли прилетіли старожили, влаштували справжній скандал. На землю полетіли яйця. Якоїсь зими стовбур завалився посеред зими.

Лелеки переселилися не на добро. Фото з ФБ Оксани Бердник

Коли лелеки прилетіли й не виявили власної домівки, вдома нікого не було. Птахи хотіли поселитися в сусідів, та ті прогнали. Коли хазяї повернулися, лелека кинувся в ноги жінки, махаючи крилами – поскаржився. Наступного дня звели стовп, на якому прикріпили старе колесо. Лелеки тут же взялися відзначати входини.

2022-го лелеки у визначений день не прилетіли. З’явилися аж на 9-й день. Господарі зітхнули з полегшенням. Наступного року напередодні Великодня стовп упав. Хазяїн був у від’їзді.

Лелеки переселилися не на добро. Фото з ФБ Оксани Бердник

Повернувшись за 4 дні, повернув лелечу хату на місце. Але птахи вже переселилися на шкільний димар. Час від часу навідувалися до рідної оселі. Навіть залетіли попрощатися перед відльотом.

Це не на добро, подумали люди, що лелеки покинули їхнє обійстя. Так і сталося. За 2 місяці пішов з життя син Віктор, який воював ще під час АТО й мав тяжке поранення в голову. Цьогоріч бусли знову прилетіли, але відразу ж поселилися в іншому місці.

Нові статті

Схожі статті

Власний ставок з рибою, декілька маєтків і все це за високим парканом: Поплавський показав своє елітне життя

Михайло Поплавський відомий українцям як співак, ресторатор, автор мистецьких проєктів. У власності народного артиста України знаходиться розкішний маєток. Подивіться, як він виглядає.

Коли святкують Преображення Господнє в 2024 році: точна дата за новим стилем, традиції, що не можна робити

Преображення Господнє — одне з найбільших церковних свят, які відзначають влітку. Більше про традиції свята, точну дату за новим церковним стилем та забобони розповість "Один Факт".

Спробуйте прямо зараз! Як приготувати овочі на грилі з незвичним маринадом – буде смакувати кожному

Саме ця страва є ідеальною на теплі літні вечори, тому обов'язково приготуйте її вже: покроковий рецепт овочів на грилі з нереально смачним маринадом.

Раніше співав про смереку, а потім захопився вірою у Бога: де зараз Микола Гнатюк і під яким імʼям виступає?

Колись співак Микола Гнатюк яскраво сяяв на сцені і збирав повні зали слухачів. Останні декілька років про нього майже нічого не чутно. Подейкують, що артист… пішов у монастир. Чи так це насправді?