Що почитати: добірка сучасних драм, що готові стати поруч із легендарною “Роксоланою” на найвищій поличці

Що почитати якщо навий передрук "Роксолани" вже набрид, але гострих вражень все ще не вистачає? Підбірка драматичних творів з захоплюючим сюжетом вже чекає на вас!

Українська література має багатий культурний спадок, і одним із найвідоміших творів минулого є роман “Роксолана” Осипа Назарука. Цей твір став символом українського жіночого героїзму та боротьби, проте сучасна українська література має чимало інших творів, що не менш варті уваги й можуть захопити читача не гірше. Які ж сучасні романи пропонують нам глибокі ідеї, сильних персонажів і цікаві сюжети, які можуть зрівнятися з “Роксоланою”?

“Інтернат” Сергія Жадана

"Інтернат" Сергія Жадана
“Інтернат” Сергія Жадана

Жадан — це один із найяскравіших сучасних українських письменників, який не боїться піднімати складні теми. У своєму романі “Інтернат” він змальовує події на Донбасі під час війни. Сюжет фокусується на звичайному вчителеві, який намагається врятувати свого племінника з окупованої території. Це глибоке дослідження моральних і психологічних наслідків війни, яке змушує замислитися про людяність і життєві вибори.

“Фелікс Австрія” Софії Андрухович

"Фелікс Австрія" Софії Андрухович
“Фелікс Австрія” Софії Андрухович

Цей історичний роман став справжнім відкриттям для багатьох читачів. Події відбуваються в Станіславові на початку XX століття і зосереджуються на складних стосунках між двома жінками — служницею Стефою та її пані Аделею. Це історія про любов, залежність і пошук власної ідентичності, яка водночас зачаровує своєю естетикою і глибоким психологізмом.

“Доця” Тамари Горіха Зерня

"Доця" Тамари Горіха Зерня
“Доця” Тамари Горіха Зерня

Ще один сучасний роман, який варто прочитати кожному. “Доця” — це розповідь про молоду жінку, яка опиняється в епіцентрі військових дій на Сході України. Вона втрачає рідних, але знаходить сили жити далі і боротися за свої ідеали. Горіха Зерня змогла передати складні відчуття війни та внутрішньої трансформації героя, що робить цей твір особливо актуальним.

“Забуття” Тані Малярчук

"Забуття" Тані Малярчук
“Забуття” Тані Малярчук

Це роман про спробу молодої жінки зрозуміти історію своєї родини, яка тісно переплетена з історією України. Малярчук поєднує особисті спогади з глобальними історичними подіями, зокрема з долею українського історика В’ячеслава Липинського. Це книга про пам’ять, ідентичність та те, як минуле впливає на наше сьогодення.

Тема “що почитати” на сьогоднішній день дуже обширна, адже зараз як ніколи українське письменництво процвітає та дарує нам нові перли, догоджаючи найвибагливішим читачам. Читання сучасної української літератури не тільки допомагає краще зрозуміти нашу культуру, але й відкриває перед нами нові горизонти та глибокі ідеї, які здатні збагачувати внутрішній світ.

Нові статті

Схожі статті

Не дуже симетричні: Маша Єфросиніна показала свої ніздрі з ракурсу, з якого їх видно найкраще за все

Маша Єфросиніна завжди відверто говорить про те, як їй вдається так гарно виглядати та чи вдавалась вона коли-небудь до пластики, але насправді не все так ідеально.

Зовсім не аристократ з Лондону, режисер та ще один: найгучніші романи 42-річної ведучої Ольги Фреймут

Ведуча Ольга Фреймут вперше вийшла заміж у 35 років. Обранцем зірки став продюсер Володимир Локотко, якому вона подарувала двох дітей. Але до нього в зірки телеекранів були й інші стосунки.

(Відео) Ані Лорак зганьбилася під час виконання пісні Вітні Г’юстон: “Зараз лусне від напруги”

Співачка-втікачка Ані Лорак переспівала пісню популярної американської співачки Вітні Гʼюстон "I Will Always Love You". Однак слухачі її вокал не оцінили. Що саме їм не сподобалось?

Узелков образився на своїх “друзів” у фейсбуці, які не лайкають і не коментують його дописи: послав усіх

Екс-боксер В'ячеслав Узелков схоже, що залишився без друзів, адже він у своїх соцмережах висловився про них - не стримував себе в жодному слові.