Пересолили фарш на котлети? Не біда: є надійні способи, як врятувати м’ясо і почастувати домашніх котлетками

Подейкують, що пересолюють страви закохані жінки. Якщо трапилося так, що переборщили з сіллю, готуючи фарш на котлети, доведеться вживати екстрених заходів, щоб не зіпсувати вечерю.

Сіль повинна потрапляти в організм у строго дозованих порціях. Пересолені страви мало того, що несмачні, так ще й шкідливі для здоров’я. Тож, готуючи їжу, її краще недосолити, чим насипати натрію хлориду вище норми.

Пересолений фарш можна врятувати

Якщо комусь із домашніх страва видасться несолоною, завжди можна скористатися сільницею на столі. А якщо вийшло навпаки – сипнули надміру, це вже більш серйозно. Та вашій біді завжди можна зарадити.

Приготували котлетний фарш і пересолили? Не слід залишати рідних без омріяних котлеток. Краще зробіть дещо, що врятує ситуацію. Є кілька варіантів.

Фарш і ще фарш

Додавши ще одну порцію фаршу, вдасться уникнути зайвої солі

Якщо залишилося м’ясо, можна сміливо накрутити ще фаршу, а потім змішати солоний і несолоний. От і вийде нормальна консистенція. Щоправда, тоді і котлет доведеться смажити вдвічі більше. Але завжди є можливість пів порції напівфабрикату відправити в морозильну камеру, щоб був стратегічний запас.

Фарш і тепла вода

Вода вбере в себе зайву сіль

Якщо зайвого м’яса не залишилося, чиніть по-іншому. Закип’ятіть воду, дайте їй охолонути до кімнатної температури. Розділіть порцію фаршу на кілька кульок й опустіть в рідину. Витримайте кілька хвилин і відкиньте на друшляк чи сито. Вода, що всотала зайву сіль, стече, а перемелене м’ясце буде врятовано. Можливо, після такої процедури доведеться солити й перчити фарш удруге.

Фарш і рис

Додавання рису врятує пересолений фарш

Хто сказав, що слід обов’язково готувати котлети? А чому б не здивувати чоловіка й дітей і не подати їм тюфтельки? Залийте рисову крупу окропом, проваріть до напівготовності. Коли охолоне, змішайте рис із фаршем. Тепер основи стало вдвічі більше, до того ж вона набула нормальної солонкуватості.

Нові статті

Схожі статті

Як правильно засушити мʼяту на зиму? 5 способів, збереження користі та аромату “приправи” до чаю

Сушена мʼята – чудова рослина для приготування запашного чаю, соусів, салатів та маринадів. Якими способами можна її сушити, щоб заготовка зберегла усі свої корисні властивості?

“Ми вам передзвонимо”: Нікітюк придбала миттєву лотерею і показала, що виграла. 2 мільйони майже в кармані

Леся Нікітюк вирішила пошукати щастя в лотереї. Придбала квиток на касі найближчого супермаркету і показала усім процес стирання захисного покриття монеткою. Чи вдалось їй щось виграти?

В житті 3 знаків Зодіаку настане біла смуга до кінця 2024 року. Хто ці щасливчики та що їм подарує Всесвіт?

В житті 3 знаків Зодіаку настане біла смуга до кінця 2024 року. Хто ці щасливчики та що їм подарує Всесвіт?

“Я не хочу бути сином Ірини Білик”: 25-річний син співачки Гліб Оверчук розповів, чим займається зараз

Ірина Білик має двох синів, у яких різниця у віці складає 16 років. Гліб Оверчук є старшим сином та наразі проживає за кордоном, але пішов шляхом зіркової мами: чим займається юний артист?