Пожовтілу пластикову поверхню можна відбілити: знадобляться зубна паста, лимонна кислота і мурашиний спирт

Пластик потроху витісняє дерево й решту інших матеріалів із нашого побуту. Із цього матеріалу виробляють вікна і підвіконня, а також корпуси для різних домашніх приладів. На жаль, через певний час після покупки й установки пластикові речі можуть пожовтіти. Як запобігти подібній проблемі?

Правильний догляд – запорука білизни

Щоб пластик не пожовтів передчасно, не треба мити речі з нього абразивною хімією чи натирати поверхню жорсткою губкою. Подібні дії призведуть до появи на пластиковій поверхні подряпин, які забиватимуться брудом. Підвіконня від цього втратить привабливий вигляд.

Для очищення використовуються тільки м’які губки і серветки

Прилади з пластику бажано не виставляти в місця, куди потрапляють прямі сонячні промені. Обігрівачі й батареї – теж погані сусіди для пластикових речей. У такому місці вони набагато швидше набудуть жовтизни.

У житлі курців усе, що є пластикового, набуває жовтого нальоту. А все через дим від викурених цигарок.

Очищення пожовтілого пластика

Якщо не догледіли й допустили до пожовтіння білої пластикової поверхні, вашому горю зарадять дуже прості інгредієнти. Слід скористатися нашатирним спиртом, хлором чи перекисом водню. Засіб наноситься на м’яку серветку чи губку й нею обробляється поверхня.

Нанести засіб на пластикову поверхню і залишити на 10 хв.

Робити подібні вправи слід регулярно, хоча гарантії, що пластик набуде первісного білосніжного вигляду вже не буде. У дуже занедбаних випадках можете скористатися мурашиним спиртом, зубною пастою, що відбілює, й лимонною кислотою.

Пропорції мають бути такими:

  • 0,5 ч.лож. перекису;
  • 1 ч.лож. зубної пасти;
  • 1 ч.лож. мурашиного спирту;
  • дрібка лимонної кислоти.
Змити нанесений засіб вологою серветкою

Спочатку ретельно розмішайте зубну пасту з перекисом водню, далі вмішайте мурашиний спирт і наостанку – лимонна кислота. Серветку просочіть отриманим засобом, намастіть пластикову поверхню і залиште на 10 хвилин. Після цього треба ретельно протерти її вологою губкою.

Нові статті

Схожі статті

Стала другою матірʼю: чоловік Руслани Писанки Ігор Ісаков показав сина, якого вона виховувала, як рідного

Чоловік Руслани Писанки Ігор Ісаков, з яким вона прожила в законному шлюбі 10 років, до самої своєї смерті – має сина від першого шлюбу. Він розповів, як Руслана ставилась до хлопця.

Не холостяк, як думають всі: 50-річний Олексій Суханов розповів, хто є його обраницею і чим вона займається

Ведучий Олексій Суханов був одружений, але розлучився понад 8 років тому, незважаючи на це чоловік вже знайшов нову обраницю - хто вона така та як виглядає?

“Мої діти вдома”: Марічка Падалко не стримала емоцій від зустрічі з молодшою донькою, яку не бачила 1.5 роки

Телеведуча Марічка Падалко поділилась у соцмережах емоціями з приводу повернення додому молодшої доньки Катрусі. Дівчина не була вдома 1.5 роки і за цей час встигла наздогнати зіркову маму у зрості.

Закуска на всі випадки життя: як приготувати кабачки по-корейськи – розлетиться за 10 хвилин з вашого столу

Нереально смачна закуска на будь-яку пору року з простих інгредієнтів - ви будете в захваті: як приготувати кабачки по-корейськи. Покроковий рецепт.