Дістаємо демісезонні речі й ховаємо в шафу зимові: попередньо чистимо куртку – прати не доведеться

Навіть якщо ходити виключно на роботу й з роботи і не займатися брудними речами, куртка до кінця сезону все одно забрудниться. Складати теплу річ у шафу в забрудненому вигляді не рекомендується, Дізнаймося, як вичистити зимову річ, не вдаючись до прання.

Перед тим, як обирати засіб для чищення куртки, треба переконатися, що хімія не зіпсує тканину. Задля цього спробуйте його застосувати спочатку з внутрішнього боку, щоб переконатися в можливості його застосування.

Далі огляньте теплу річ, визначивши найбільш брудні місця – переважно на комірі, рукавах, біля кишень. Можливо, плями причаїлися й в інших місцях. Грубі щітки відразу відкладіть якомога далі – вони здатні нашкодити тканині. Терти матеріал руками теж небажано. Застосовуйте для цього ватний диск або губку. Залишки засобу можна зняти м’якою мікрофібровою ганчіркою чи вологою серветкою.

Засоби для чистки

Скористатися можна нашатирним спиртом, який розбавляється засобом для миття посуду. Знадобиться:

  • 1 ч.лож. спирту;
  • 1 ч.лож. гелю для миття посуду;
  • 100 мл води.

Відпарте забруднене місце, вмочіть губку в приготований засіб і легенько пройдіться по тканині. Доволі брудні місця з першого разу відчистити не вдасться. Відкладіть куртку на пів години, намастивши засобом, а потім повторіть процедуру по новій. Наприкінці зберіть рештки засобу сухою серветкою, після чого промокніть вологою.

Гарним засобом для чищення є господарське мило. Змочіть брусочок у воді й вологим натріть, де треба. Залиште куртку хвилин на 30, після чого протріть вологою ганчірочкою.

Білі забруднені речі можна спробувати відчистити за допомогою перекису водню. 3 ч.лож. засобу розвести у склянці підігрітої води. Умочати стару зубну щітку в суміш і натирати бруд. Після цього нанесіть на пляму трішки лимонного соку. За 20 хвилин протріть вологою серветкою.

Нові статті

Схожі статті

Як правильно засушити мʼяту на зиму? 5 способів, збереження користі та аромату “приправи” до чаю

Сушена мʼята – чудова рослина для приготування запашного чаю, соусів, салатів та маринадів. Якими способами можна її сушити, щоб заготовка зберегла усі свої корисні властивості?

“Ми вам передзвонимо”: Нікітюк придбала миттєву лотерею і показала, що виграла. 2 мільйони майже в кармані

Леся Нікітюк вирішила пошукати щастя в лотереї. Придбала квиток на касі найближчого супермаркету і показала усім процес стирання захисного покриття монеткою. Чи вдалось їй щось виграти?

В житті 3 знаків Зодіаку настане біла смуга до кінця 2024 року. Хто ці щасливчики та що їм подарує Всесвіт?

В житті 3 знаків Зодіаку настане біла смуга до кінця 2024 року. Хто ці щасливчики та що їм подарує Всесвіт?

“Я не хочу бути сином Ірини Білик”: 25-річний син співачки Гліб Оверчук розповів, чим займається зараз

Ірина Білик має двох синів, у яких різниця у віці складає 16 років. Гліб Оверчук є старшим сином та наразі проживає за кордоном, але пішов шляхом зіркової мами: чим займається юний артист?