Крейда потрібна не лише дітям для малювання у класі: жінкам допоможе позбутися вологості, чоловікам у ремонті

Звичайна крейда, якою малеча любить обписувати асфальт чи застосовує в класі під час уроку, може стати у пригоді. Коштує засіб недорого, а допомогти в господарстві може серйозно.

Білий брусочок, що залишає після себе сліди на будь-якій поверхні, можна використовувати замість побутової хімії і в різних інших випадках. Головне – знати, де і як застосовувати крейду.

Крейдою можна не лише малювати

Відлякуємо мурах

Крейда начебто не має сильно вираженого неприємного запаху, але мурахи все одно намагаються обходити її десятою дорогою. Тож візьміть брусочок і накресліть лінії в тих місцях, де найчастіше бачите комах. Перекриєте їм шляхи доступу до місць із продуктами, то й більше не зустрінетеся з цими всюдисущими непрошеними гостями.

Позбавляємося плям

Крейда прибирає масні плями з одягу

Якщо посадили на одяг масну пляму, не поспішайте викидати річ. Її допоможе врятувати звичайна крейда. Візьміть білий брусочок, натріть пляму і залиште на 10-15 хвилин. Після цього залишки білого порошку зітріть, а кофту чи штани випрасуйте, як зазвичай. Місця, в якому красувалася неприємна пляма, ви більше не знайдете.

Позбуваємося вологи

Якщо на кухні чи у ванній кімнаті постійно відчувається сирість, цьому можна зарадити. Найпроблемніші місця змастіть товстим шаром крейди. Хімікат вбере затхлий запах і не дасть можливості з’явитися плісняві.

Очищаємо срібло

Жодних маніпуляцій зі столовим сріблом робити не доведеться. Достатньо покласти в ящик, де зберігаються срібні ложки й виделки шматочок крейди. І все! Столове наряддя ніколи не поіржавіє і завжди блищатиме, як новеньке.

Робимо ремонт

Чоловікам теж порадьте застосувати шматочок. Під час проведення дрібних ремонтних робіт крейда обов’язково зарадить. Якщо білим брусочком змастити інструменти, вони не будуть зіскакувати. Тож якість роботи підвищиться, а загроза травматизму знизиться практично до нуля. Застосувати крейду можна також для протирання дрібних кріпильних виробів.

Нові статті

Схожі статті

Як правильно засушити мʼяту на зиму? 5 способів, збереження користі та аромату “приправи” до чаю

Сушена мʼята – чудова рослина для приготування запашного чаю, соусів, салатів та маринадів. Якими способами можна її сушити, щоб заготовка зберегла усі свої корисні властивості?

“Ми вам передзвонимо”: Нікітюк придбала миттєву лотерею і показала, що виграла. 2 мільйони майже в кармані

Леся Нікітюк вирішила пошукати щастя в лотереї. Придбала квиток на касі найближчого супермаркету і показала усім процес стирання захисного покриття монеткою. Чи вдалось їй щось виграти?

В житті 3 знаків Зодіаку настане біла смуга до кінця 2024 року. Хто ці щасливчики та що їм подарує Всесвіт?

В житті 3 знаків Зодіаку настане біла смуга до кінця 2024 року. Хто ці щасливчики та що їм подарує Всесвіт?

“Я не хочу бути сином Ірини Білик”: 25-річний син співачки Гліб Оверчук розповів, чим займається зараз

Ірина Білик має двох синів, у яких різниця у віці складає 16 років. Гліб Оверчук є старшим сином та наразі проживає за кордоном, але пішов шляхом зіркової мами: чим займається юний артист?