Жовті патьоки на поверхні ванної виглядають неестетично: готуємо простий надійний засіб для ідеальної білизни

Іржаві патьоки на білосніжній поверхні ванної чи піддону душової кабіни виглядають дуже неестетично. Та біді можна зарадити, не вдаючись до допомоги не завжди ефективних дорогих магазинних засобів.

Сліди іржі виникають на емальованій поверхні через низьку якість водопровідної води. Якщо жовтизна не пов’язана з неякісним покриттям, а виникає саме через воду, від неприємних патьоків можна легко позбутися.

Суміш перекису водню і нашатирного спирту допоможе від іржі

Для очищування сантехніки знадобляться всього два дуже простих засоби, які є в кожній домашній аптечці – перекис водню і нашатирний спирт.

Готуємо суміш

Підготувавши потрібні інгредієнти, їх слід змішати у правильній пропорції. Перекису має бути втричі менше, аніж спирту. Поєднати їх слід у скляному слоїку, але приступати до справи не відразу. Нехай суміш настоїться протягом 10 хвилин.

Застосовуємо у ванній

Після цього можна приступати до дії. Вдягніть гумові рукавички, вмочіть у саморобний засіб губку і пройдіться по забруднених місцях. Не шкодуйте водно-спиртової суміші, змащуйте кілька разів.

Засіб наноситься не поверхню ванної і витримується 15 хвилин

Потім дайте засобу всотатися в плями і зробити свою благородну справу. Витримайте не менше 15 хвилин. Тільки потім змийте залишки суміші великою кількістю теплої води.

Слушна порада

Якщо іржа не застаріла, буде достатньо одної подібної процедури. Застаріле забруднення може з першого разу повністю не зникнути. Тому, щоб отримати білосніжну поверхню, доведеться повторити процедуру в повному об’ємі ще раз. Ваша ванна обов’язково засяє чистотою і білизною.

Вапняного нальоту теж удасться позбутися зготовленим власноруч засобом. Головне – витримати правильні пропорції суміші і не змивати засіб відразу після нанесення, а дати постояти.

Нові статті

Схожі статті

Як правильно засушити мʼяту на зиму? 5 способів, збереження користі та аромату “приправи” до чаю

Сушена мʼята – чудова рослина для приготування запашного чаю, соусів, салатів та маринадів. Якими способами можна її сушити, щоб заготовка зберегла усі свої корисні властивості?

“Ми вам передзвонимо”: Нікітюк придбала миттєву лотерею і показала, що виграла. 2 мільйони майже в кармані

Леся Нікітюк вирішила пошукати щастя в лотереї. Придбала квиток на касі найближчого супермаркету і показала усім процес стирання захисного покриття монеткою. Чи вдалось їй щось виграти?

В житті 3 знаків Зодіаку настане біла смуга до кінця 2024 року. Хто ці щасливчики та що їм подарує Всесвіт?

В житті 3 знаків Зодіаку настане біла смуга до кінця 2024 року. Хто ці щасливчики та що їм подарує Всесвіт?

“Я не хочу бути сином Ірини Білик”: 25-річний син співачки Гліб Оверчук розповів, чим займається зараз

Ірина Білик має двох синів, у яких різниця у віці складає 16 років. Гліб Оверчук є старшим сином та наразі проживає за кордоном, але пішов шляхом зіркової мами: чим займається юний артист?