Алергікам не обов’язково відмовлятися від котів: є можливість завести улюбленця особливої породи

Завести котика бажають багато людей, та деякі неспроможні це зробити, бо хтось із членів родини страждає на алергію на смух. Відмовлятися від ідеї отримати чотирилапого друга не потрібно. У цьому разі просто слід ретельніше обирати породу муркотушки. Деякі з них є гіпоалергенними.

Напевно, ви помічали, як деякі люди, побачивши кота чи собаку, починають хлюпати носом, кашляти й задихатися. Обличчя у них червоніє, а з очей рікою ллються сльози. Це ознаки алергії. Таким бідакам краще забути про можливість завести домашнього улюбленця. Бо навіть ретельне прибирання шерсті й прання котячих іграшок і килимків можуть не принести бажаного полегшення.

Насправді алергічна реакція в деяких людей проявляється не на шерсть тварини, а на один із компонентів слини. Кіт весь час вилизує себе, а хазяїн гладить домашнього улюбленця. От і має халепу. Та вихід завжди є – треба обирати годованців без шерсті. Таких порід серед котячих представників існує всього три.

Девон-Рекс

Підшерсток Девон-Рекса нагадує баранячі кільця

У таких котів довгий смух відсутній. Є тільки підшерсток, який закручується, нагадуючи каракуль. Тварини цієї породи не піддаються линянню, не вимагають особливого догляду і, найголовніше, не здатні викликати напад чхання.

Сфінкс

Сфінкс однаково боїться морозів і сонця

У цих кішок теж немає смуху. Але на відміну від попередньої породи, сфінкси дуже вимогливі. Взимку їх слід рятувати від холоду, щоб не застудилися. А влітку не виносити на сонце, бо може трапитися сонячний опік. Якщо є бажання повозитися, можете придбати собі такий екземпляр.

Орієнтал

Велюровий Орієнтал не здатен викликати алергію

Приємна на дотик спинка нагадує велюр. Окрім цього, тваринка володіє чималими вухами-локаторами. Такий друг завжди буде готовий вступити у “розмову” з господарем, відгукуючись на людські слова приємним нявканням.

Якщо наважитеся на купівлю котика без шерсті, спочатку все ж порадьтеся з алергологом, щоб не нажити лиха.

Нові статті

Схожі статті

Як правильно засушити мʼяту на зиму? 5 способів, збереження користі та аромату “приправи” до чаю

Сушена мʼята – чудова рослина для приготування запашного чаю, соусів, салатів та маринадів. Якими способами можна її сушити, щоб заготовка зберегла усі свої корисні властивості?

“Ми вам передзвонимо”: Нікітюк придбала миттєву лотерею і показала, що виграла. 2 мільйони майже в кармані

Леся Нікітюк вирішила пошукати щастя в лотереї. Придбала квиток на касі найближчого супермаркету і показала усім процес стирання захисного покриття монеткою. Чи вдалось їй щось виграти?

В житті 3 знаків Зодіаку настане біла смуга до кінця 2024 року. Хто ці щасливчики та що їм подарує Всесвіт?

В житті 3 знаків Зодіаку настане біла смуга до кінця 2024 року. Хто ці щасливчики та що їм подарує Всесвіт?

“Я не хочу бути сином Ірини Білик”: 25-річний син співачки Гліб Оверчук розповів, чим займається зараз

Ірина Білик має двох синів, у яких різниця у віці складає 16 років. Гліб Оверчук є старшим сином та наразі проживає за кордоном, але пішов шляхом зіркової мами: чим займається юний артист?