Вбережіть собаку від нападу кліща: треба перед прогулянкою зробити одну просту річ

Чим тепліше стає за вікном, тим активніше проявляють свою діяльність кліщі. Під час прогулянки з домашнім улюбленцем ці кровопивці можуть напасти на собаку. Укус комахи-переносника може спричинити серйозні захворювання.

Якщо собачку вкусить заражений кліщ, доведеться проводити тривалий і дорогий курс лікування. Тому бажано залучити профілактичні заходи, щоб убезпечити чотирилапого друга від проблем.

Медикаментозні засоби

Завчасно потурбуйтеся про тварину, придбавши у зоомагазині чи ветаптеці будь-який із засобів, що допомагає відлякувати кліщів, бліх, комарів й шкідників іншого штибу. Препарати мають різні назви й можуть бути у вигляді крапель, спреїв, пігулок.

Перед виходом із будинку змастіть холку собаки спеціальним препаратом проти кліщів

Рідкий засіб наноситься на холку. Таблетки підмішуються в їжу тварини. В продажу присутні захисні нашийники. Ними теж можна скористатися, аби уникнути укусів кліщу.

Народні засоби

Якщо немає бажання використовувати репеленти, можна взяти більш приємні речі, наприклад, ароматичні олії. Добре відлякуватимуть кліща олія чайного дерева чи розмарину.

Ще простіше перед прогулянкою бризнути на годованця сумішшю оцту з водою. Подібний запах не сподобається небезпечній комасі, і вона не присмокчеться. Замінити оцет можна настоєм часнику або квіток ромашки.

Якщо кліщ все-таки укусив

Помітивши кліща, скористайтеся спеціальним пінцетом

По поверненні з прогулянки, уважно огляньте собаку. Якщо кліщ усе-таки присмоктався, слід якомога швидше зняти нахабу. Задля цього слід мати спеціальний пінцет чи петлю, які є в продажу.

Діяти слід дуже обережно, щоб вивудити його разом із голівкою, не обірвавши, бо вся отрута міститься саме там. Викрутивши кліща, ранку обробіть антисептиком. Працювати обов’язково треба в рукавичках, щоб не наражати себе на небезпеку.

Нові статті

Схожі статті

“Не тероризуйте мою сімʼю”: 45-річний Дан Балан розповів, чи мав роман з 39-річною Тіною Кароль – все піар

Дан Балан та Тіна Кароль були обожнюваною парою серед багатьох прихильників, але тривалий час було загадкою, чи дійсно між ними існують романтичні почуття чи це заради шоу: подробиці.

Знову разом: найкрасивіша пара України Дмитро Комаров і Олександра Кучеренко вийшли у світ як подружжя

Дмитро Комаров та Олександра Кучеренко є прикладом для багатьох, адже вони поєднують красу та міцні стосунки, дотримуючись принципу "щастя любить тишу": що відомо про зіркове подружжя?

“В Інтернеті він ще досі живий”: 68-річна Наталія Сумська показала першого чоловіка, від якого має доньку

Наталія Сумська пригадала свій перший шлюб, який був понад 30 років тому з Ігорем Мамаєм та в результаті якого народилась донька: як виглядав чоловік акторки?

Стало відомо, чому молоко скисає за лічені години від літніх гроз: “Навіть в холодильнику”

Науковці і дослідники довели, що під час грози молоко скисає набагато швидше навіть у холодильнику. Чому саме це відбувається і як грози впливають на стан продукту — "Один Факт" розповість далі.