Кішки й собаки вже не актуальні: заводимо вдома екзотичні види типу геконів чи летючих мавпочок

Хочеться мати домашнього улюбленця, а коти й собаки вже набридли? Не біда! Є чимало інших видів тварин, які можна завести у квартирі і, споглядаючи за ними, знімати стрес, що накопичився за довгий робочий день.

У звичайних домашніх умовах добре приживуться такі представники фауни.

Хом’яки

Особливо цих невеликих тваринок обожнюють діти. Вони займають небагато місця, тому підходять для житла з обмеженими квадратними метрами. Хом’яки турбуються про власну чистоту, тому проблем зі смородом не виникне.

Гекони

Ці ящірки теж не займуть багато місця. Вони спокійні, невибагливі й не заважатимуть людям займатися своїми справами. Хіба що натрапите на вид, що вночі виходить на полювання.

Акваріумні рибки

Можна обрати доволі яскраві екземпляри для акваріума. Мовчунки не будуть порушувати спокою у квартирі. От тільки потребують регулярної заміни води й чистки свого скляного житла.

Мавпочки-летючки

Любителям екзотики сподобаються ці екземпляри, зріст яких сягає всього 10-15 см. От тільки тваринки вдень відсипаються у своєму ящику, а вночі починають бавитися, перелітаючи з шафи на диван і так далі.

Хамелеони

Цікаво споглядати, як ці екзотичні тваринки змінюють колір шкіри. Для їх утримання знадобиться тераріум. Зазвичай вони не виростають понад 30 см, тож особливо багато місця не потребуватимуть.

Папуги

Якщо попередні варіанти вас відлякують, зверніть увагу на птахів. Папуги практично не хворіють, не будуть забирати вашого дорогоцінного часу, оскільки не потребують спеціального догляду. А якщо трапиться вид, що вміє розмовляти, то взагалі буде весело проводити час удома.

Кішки

Так-так, і серед цього виду трапляються доволі екзотичні екземпляри. Якщо хочеться здивувати навколишніх, можна обирати тваринок без шерсті, з величезними вухами чи іншими характерними для породи рисами, що кардинально відрізняються від усталених уявлень про муркотух.

Нові статті

Схожі статті

Невже вони знову разом? 40-річний Слава Дьомін показався разом із своєю екс-дружиною Ксенією (ФОТО)

Слава Дьомін тривалий час має статус холостяка, але нещодавно відомий ведучий показався разом із своєю колишньою дружиною - невже пара возз'єдналась?

“У неї проблеми з чоловіками”: відьма Марія Тиха висловилась про особисте життя 36-річної Лесі Нікітюк

Леся Нікітюк завидна холостячка, яка лише оприлюднювала інформацію, що якийсь час перебувала у вільних стосунках, але про єдиного обранця ніколи нічого не казала. Що відомо про особисте життя зірки?

Карʼєра на паузі: куди зникла зірка 2000-х Гайтана, яка здобула шалену популярність – давно не в Україні

Гайтана була однією з найзатребуваніших артисток кілька років тому, але свою популярність швидко втратила - де зараз перебуває співачка та чим займається?

Мінімум 7 мільйонів за особняк: 54-річна Ірина Білик похизувалась власним просторим заміським маєтком

Поп-діва Ірина Білик хоч і не знайшла своє справжнє кохання, але живе в задоволення у своєму розкішному будинку під Києвом - як же він виглядає?