Необережно насадили на джинси жирну пляму? Є чотири варіанти очищення тканини: прості, доступні, дієві

Джинси – улюблений тренд людей усіх вікових категорій. Зручні штани підходять на будь-який випадок життя. От тільки іноді на них можна насадити жирні плями. Викидати улюблену річ у цьому разі чи можна спробувати врятувати?

Викидати джинси з масною плямою не поспішайте. Звісно, можна переробити їх на шорти, відрізавши забруднені халяви, але є й інший вихід зі скрутного становища.

Затямте, що чим швидше ви почнете реанімаційні заходи, тим легше вдасться очищення штанів з максимальним результатом. Бажано розпочати виводити пляму, допоки жир із неї не в’ївся глибоко в тканину.

Починати бажано, коли пляма ще зовсім свіжа

Першим ділом, як трапилася неприємність, промокніть пляму паперовою серветкою. Якусь частину жиру папір вбере в себе. Але все одно уникнути процедур з очищення не вдасться.

Якщо пляма з’явилася під час застілля, обов’язково хтось із гостей запропонує посипати її сіллю. Навряд чи це ефективний спосіб, оскільки сіль швидко розсиплеться і не встигне всотати багато жиру, але можете спробувати.

Дієві способи боротьби з жирною плямою

Після виведення плями штани слід випрати
  1. Усе-таки краще за сіль будуть наступні поради. Змішайте трішки засобу для миття посуду з водою і нанесіть розчин на пляму тонким шаром. Свіже забруднення дуже швидко розчиниться, щоб прибрати застаріле, доведеться трішки зачекати.
  2. Спробуйте скористатися бензином. Кілька крапель горючої рідини нанесіть на забруднене місце, дайте полежати 5-10 хвилин, після чого можете приступати до прання улюблених джинсів. Тільки гарненько прополощіть, щоб прибрати неприємний запах мастила.
  3. Існує спеціальний засіб для виведення плям, який частенько рекламують. Vanish наносять на котон, залишають хвилин на 20, а потім приступають до прання штанів.
  4. Можна також скористатися ще одним спеціальним засобом для виведення плям. Мова про мило Антип’ятин, яке виводить забруднення не лише з джинсів, але й з інших видів тканин. Треба намилити забруднення, а за 20 хвилин змити та влаштувати прання як зазвичай.

Нові статті

Схожі статті

Був тричі одружений та має 7 дітей: Дмитро Гордон розповів, як познайомився з дружиною Олесею Бацман

Дмитро Гордон тричі був одружений та має 7 дітей від різних шлюбів, але незважаючи на це він знайшов ту саму Олесю Бацман, з якою понад 12 років разом - як познайомилось подружжя?

Дивна блузка, беретик і яскравий макіяж: Андрій Данилко показав, як змінювався образ Вєрки Сердючки з 90-тих

Вєрка Сердючка здобула шалену популярність завдяки своєму комічному образу, який одразу підкорив публіку, але що змінились з часів 90-тих років?

“Напевно, настав час”: Олена Віницька зізналась, що розлучалась з чоловіком аж на 2 роки і назвала причину

Екс-учасниця жіночого тріо Олена Вінницька вперше зізналась, що мала з чоловіком Сергієм Большим кризу та розлучалась на два роки - що сталося між подружжям?

“Зі смартфоном в руках і телефонною книжкою в зошиті”: 55-річна Інна Білоконь вперше показала маму

Інна Білоконь – українська акторка, яка стала відомою завдяки ролі мами Вєрки Сердючки. В самої Інни Вікторівни в реальному житті також є мама. Днями артистка показала, як виглядає ця жінка.