Зашивати одяг на собі не можна: ця й інші прикмети про шиття й прання одягу й білизни

З дитинства ми чули від бабусь, що не можна зашивати на собі одяг, що раптово порвався. Але так і не усвідомили, чому це не можна робити. Розгляньмо прикмети, пов'язані з шиттям.

Якщо помітили на штанах чи сукні дірочку, спочатку зніміть одяг із себе, а потім уже зашивайте. На собі ніколи цього не робіть, навіть якщо до дефекту дуже легко дістатися. З приводу зашивання на собі існує чимало прикмет.

Зашивати на собі речі забороняється

Зашиєш розум

Наші прапрародичі помітили, що не можна на собі нічого шити, бо інакше пришиєш пам’ять. Це стосується як стрілки на колготках, так і відірваного ґудзика чи штопання тканини, що розлізлася по шву. Якщо зашиватимете на собі, знизите рівень власних розумових здібностей.

У разі, якщо оказія сталася в такому місці, де ніяк не можна роздягнутися, хоча б візьміть у рот шматочок нитки і тримайте протягом усього процесу орудування голкою.

Залучиш неприємності

Голці здавна приписували магічну силу. Вона начебто здатна захищати людей від різних бід. Але якщо шити на собі, то позитивна енергія голки перетворюється на негативну і притягує до людини купу неприємностей.

Якщо пришити ґудзик на собі, стануться неприємності

Навиворіт не вдягай

Навіть якщо зняли річ, зашили й вдягнули назад, але поспіхом зробили це навиворіт, від кепських справ це вас не захистить. Вважається, що у такому разі людину поб’ють. Треба символічно дати собі кілька ляпасів, начебто прикмета вже справдилася.

Полоскатимеш на хворобу

Якщо річ не лише порвалася, але й забруднилася, її слід не лише зашивати, а ще й прати. У такому разі слід обов’язково вивернути блузку чи сукню навиворіт. Зашиєте, виперете й прополощете у такому вигляді. Якщо не вивернете, накличете на себе хворобу. Одяг на лице переться виключно для небіжчиків.

Нові статті

Схожі статті

Власний ставок з рибою, декілька маєтків і все це за високим парканом: Поплавський показав своє елітне життя

Михайло Поплавський відомий українцям як співак, ресторатор, автор мистецьких проєктів. У власності народного артиста України знаходиться розкішний маєток. Подивіться, як він виглядає.

Коли святкують Преображення Господнє в 2024 році: точна дата за новим стилем, традиції, що не можна робити

Преображення Господнє — одне з найбільших церковних свят, які відзначають влітку. Більше про традиції свята, точну дату за новим церковним стилем та забобони розповість "Один Факт".

Спробуйте прямо зараз! Як приготувати овочі на грилі з незвичним маринадом – буде смакувати кожному

Саме ця страва є ідеальною на теплі літні вечори, тому обов'язково приготуйте її вже: покроковий рецепт овочів на грилі з нереально смачним маринадом.

Раніше співав про смереку, а потім захопився вірою у Бога: де зараз Микола Гнатюк і під яким імʼям виступає?

Колись співак Микола Гнатюк яскраво сяяв на сцені і збирав повні зали слухачів. Останні декілька років про нього майже нічого не чутно. Подейкують, що артист… пішов у монастир. Чи так це насправді?