Навіть розчавлені яйця можна зварити по крутому: гостям їх не подасте, натомість на салат чудово придадуться

Зібралися порадувати домашніх улюбленим салатом, та дорогою з магазину сталася прикрість – яйця побилися? Не слід відмовлятися від окреслених планів і замінювати олів'є на спагеті. Зварити можна й биті яйця.

Є спосіб, як зварити розбиті яйця, і при цьому їхній вміст не розтечеться по всій каструлі. Насамперед слід оцінити масштаби катастрофи. Чи яйця потрощилися зовсім, чи лише мають щербинку.

Як зварити розбиті яйця

Якщо вас затисли у громадському транспорті, і яйця отримали доволі серйозні ушкодження, насамперед виберіть із суцільної юшки шкаралупу. Робіть це ретельно, щоб потім нічого не скрипіло на зубах.

Не поспішайте викидати розбиті яйця

Далі місиво перелийте у високу склянку, попередньо змастивши стінки олією. Налийте в каструльку води так, щоб її рівень покривав склянку з яйцями на третину. Починайте розігрівати воду на не дуже сильному вогні. Коли закипить, переведіть газ на мінімум. Поступово яєчна маса перетвориться на варену завдяки водяній бані. Вигляд у яєць буде не зовсім респектабельний, але для салату згодяться. Тож олів’є на вечерю домашні таки отримають.

Якщо яйця лише надтріснуті, то вдаватися до попередньо описаних маніпуляцій не доведеться. Достатньо скласти їх у каструлю з водою і всипати велику ложку солі. Варіть, як зазвичай, і будьте спокійні – сіль не дасть білку витекти зі шкаралупи. Тож через 8 хвилин після закипання отримаєте повноцінні варені яйця.

Розбиті яйця варяться на водяній бані

Як перевірити яйця на свіжість

Вдома це зробити нескладно. Розбили яйце – якщо відчули неприємний тухлий запах, то вживати його категорично не бажано. А в супермаркеті слід узяти яйце в руку і струснути. Свіже яйце не видасть жодних коливань чи звуків. У залежалому почуєте стукіт жовтка об стінки. Такий продукт краще відкласти назад на поличку. Якщо всередині яйця булькає, значить, воно вже протухло.

Нові статті

Схожі статті

Невже вони знову разом? 40-річний Слава Дьомін показався разом із своєю екс-дружиною Ксенією (ФОТО)

Слава Дьомін тривалий час має статус холостяка, але нещодавно відомий ведучий показався разом із своєю колишньою дружиною - невже пара возз'єдналась?

“У неї проблеми з чоловіками”: відьма Марія Тиха висловилась про особисте життя 36-річної Лесі Нікітюк

Леся Нікітюк завидна холостячка, яка лише оприлюднювала інформацію, що якийсь час перебувала у вільних стосунках, але про єдиного обранця ніколи нічого не казала. Що відомо про особисте життя зірки?

Карʼєра на паузі: куди зникла зірка 2000-х Гайтана, яка здобула шалену популярність – давно не в Україні

Гайтана була однією з найзатребуваніших артисток кілька років тому, але свою популярність швидко втратила - де зараз перебуває співачка та чим займається?

Мінімум 7 мільйонів за особняк: 54-річна Ірина Білик похизувалась власним просторим заміським маєтком

Поп-діва Ірина Білик хоч і не знайшла своє справжнє кохання, але живе в задоволення у своєму розкішному будинку під Києвом - як же він виглядає?