Ніколи не заливайте бак автомобіля до повного: це шкодить самій машині і створює небезпеку для пасажирів

Ми частенько чуємо на заправці замовлення залити пальне до повного баку. Але цього робити категорично не можна. Спеціалісти вважають, що надміру заповнений бак завдасть автівці більше шкоди, аніж користі.

Експерти дійшли висновку, що заповнювати паливний бак автомобіля до країв небажано. Це не лише нашкодить машині, але й загрожує безпеці в дорозі. Дізнаймося, що наштовхнуло знавців на подібні думки.

Переливання

Коли водій заливає повний бак пального, в середині різко підвищується тиск. Подібне може призвести до переливання палива через вінця. Або ж він сам чи важливі компоненти паливної системи будуть ушкоджені.

Під час заправки слід залишати 5% вільного місця в баку

Розважування

Окрім цього вага автівки з повним баком зростає, і транспортний засіб стає складнішим у керованості. А значить, водій певною мірою втрачає контроль над своєю залізною ластівкою. Особливо це стосується малолітражок, які так полюбляють жінки. В таких невеличких машинках надмірна кількість бензину суттєво впливає на стан керованості.

Витрати

Коли бензобак повний по вінця, пальне буде використовуватися з надлишком. Це пов’язано з надмірним навантаженням на ДВЗ. Увесь вміст бака заповнюється паливом, повітря залишається дуже мало. Тож може виникнути паровий корок, коли бензин почне випаровуватися у паливному насосі й не надасть можливості двигуна працювати повною мірою, як годиться. Особливо це помітно у спекотні дні.

Безпека

Ніколи не можна заправляти повний бак

Повний бак спричиняє підвищений тиск в середині, через що пальне може почати витікати. А це вже пожежонебезпечна ситуація.

Тож намагайтеся ніколи не заправлятися на повну. Навіть якщо збираєтеся в далеку дорогу, заповніть бак на 95% місткості. І прокатаєтеся вдосталь, і власне життя й своїх пасажирів вбережете.

Нові статті

Схожі статті

Були і зради, і розлучення: заплутана історія кохання Юрія Нікітіна та Горбачової – дали одне одному шанс

Юрій Нікітін і Ольга Горбачова давали одне одному шанс кілька разів та все ж таки любов перемогла і попри тривалу паузу, вони знову зійшлись - як починався їхній роман?

“Став банкрутом”: відомий блогер розкрив всі карти щодо фінансів 51-річного Олега Винника – весь в боргах

Тепер стало зрозуміло, чому Олег Винник вирішив повернутись на музичну сцену - відомий блогер приголомшив новиною, що у співака немає на що жити.

3 дівчинки, 3 хлопчика: зіркові мами, у яких народжуються діти однієї статі – Осадча, Ребрик, Решетнік

В українському шоу-бізнесі є зіркові батьки, в яких народжуються діти однієї статі. Розповідаємо, в кого із знаменитих українців вдома – одні принцеси, а хто виховує одних козаків.

Зради та нерозділене кохання: Макс Барських назвав реальну причину, чому не має стосунків – “Є складнощі”

Макс Барських наразі є холостяком, але відомо, що співак мав не одні стосунки, але також неодноразово до нього проявляли невірність - музикант зізнався, з якими складнощами він зіштовхується.