Мешканці Світловодська прикрасили алею вербами з переплетеними стовбурами: вийшло ексклюзивно, гарно, незвично

Поблизу Світловодського центру дитячої та юнацької творчості ніхто не може пройти мимо, щоб не зупинитися. Алея з верб тут висаджена дивним чином – з переплетеними стовбурцями дерев. Форми різноманітні і виглядають дуже гарно.

Плакучою вербою українців не здивуєш. Це дерево росте біля багатьох ставків й оспіване в фольклорі в достатній кількості. Але світловодці вирішили виділитися й зробили алею з верб із переплетеними між собою стовбурами. Вийшло дуже креативно.

Верби чудернацьких форм з’явилися у Світловодську

Ідея заплести у вербові кіски живі деревця спала на думку директору ЦДЮТ Володимиру Шабаліну. Якось чоловіку на очі потрапила цікава картинка, і він вирішив втілити її у життя. Спочатку опанував мистецтво заплітання верби сам, потім навчив робити це своїх підлеглих. Тож усім гуртом наплели на цілу алею. Мешканцям міста й вихованцям ЦДЮТу подібне нововведення прийшлося до вподоби.

Як переплести вербові гілочки самотужки

Звісно, зробити подібні складні конструкції попервах буде непросто. Тому слід почати з простенького живоплоту. Якщо мешкаєте в низині, то все має вийти ідеально. Навесні наріжте вербових гілочок. Саджанці мають бути завдовжки 40-45 см і не менше 5 мм в діаметрі.

Намалюйте ескіз майбутньої огорожі і вирахуйте відстань, яка буде між майбутніми деревцями. Зазвичай це 20 см. Тепер приступайте до риття котловану. Він має бути на пів метра завширшки і на 60 см завглибшки.

Живопліт із вербових гілочок можна зробити самотужки

Виставте саджанці, засипте проміжки між ними землею з торфом. Вбийте у землю кілки і підв’яжіть деревця. Полийте гілочки й переплетіть між собою, закріпивши обраний малюнок конструкції. В міру подальшого росту зможете ускладнювати малюнок.

Коли відчуєте в собі сили до більш складних конструкцій, зможете зробити щось подібне за прикладом винахідливих світловодців.

Нові статті

Схожі статті

Горбунов – сам хотів, а Тараса Тополю не відпустила Alyosha: зірки-чоловіки, які були на пологах у дружин

З кожним днем все більше чоловіків погоджуються на партнерські пологи, серед них і зірки шоу-бізнесу - Остапчук, Монатік, Горбунов та інші, хто був поруч з дружинами момент народження дитини.

Незаміжня і ніколи не була: зірка 1+1 Лідія Таран показала, як змінилася після 14 років життя холостячкою

47-річна українська ведуча Лідія Таран показала, як виглядає через 14 років після розставання з Андрієм Доманським. В чому секрет краси зірки "1+1"? і як їй вдається завжди виглядати бездоганно?

“Вона була проти”: як Інні Мірошниченко мало не відмовили у всиновленні 8-річної дитини – чим закінчилось

Інна та Тімур Мірошниченко вже вдруге прийняли важливе рішення та всиновили ще одну дитину, але чи ухвалив це рішення суд - офіційно їхня донька чи ні?

Дружина Влада Ями показала, як в США “вимахав” їхній син Леон: йому всього 8, але в це важко повірити

Влад Яма разом із дружиною Ліліаною та сином вже давно адаптувались до життя в США, а зміни в зовнішності помітні в кожного, зокрема в сина Леона.