Свіжа зелень до столу з підвіконня: вертикальна піраміда, сповнена зеленого пір’я, завжди стане у нагоді

Зелень на базарі коштує дорого. А так хочеться приправити весняний салат свіжою цибулькою! Задля цього ходити на ринок необов'язково. Достатньо мати пластикову пляшку, трішки ґрунту і кілька цибулин.

Цей метод можна застосовувати круглий рік. У вас завжди буде до столу щойно зірвана зелена цибуля. І місця така конструкція займе небагато, тож за роботу!

Готуємо цибулини

Бажано взяти посівну цибулю. З неї вийде чимало зеленої маси. Але й звичайна ріпчаста придасться. Вона теж гарно проростає.

Краще за все зробити ґрунт із піску, компосту і торфу, взятих у рівних частинах. Але наша городина настільки невибаглива, що підійде будь-яка земля.

Для ріпчастої цибулі знадобляться великі отвори

Уважно передивіться цибулини на посадку. Вони мають бути ціленькими, без слідів гниття чи цвілі. Замочіть їх у воді. Нехай простоять так протягом доби. Можна після цього ще й у слабкому розчині марганцівки витримати не більше пів години. Але це необов’язково. Верхній шар лушпиння зніміть, щоб попередити гниття. Верхівки обріжте до білого тіла.

Робимо контейнер

Щоб зекономити місце на підвіконні, будемо робити вертикальну посадку. Для цього знадобиться звичайна пластикова пляшка. Вистачить і 1,5-літрової. Та якщо сім’я велика, краще взяти 2-х або й 5-літровий слоїк.

Краще обирати дрібніший посівний матеріалЗріжте верхівку у пляшки. Ножем проробіть отвори. Знизу гарячим цвяхом проткніть кілька дренажних отворів, щоб у них стікала зайва вода під час поливу. Засипайте потроху всередину пляшки ґрунт, вставляючи по ходу в отвори цибулини, залишаючи хвостики. Вони мають стирчати назовні. Додайте шар ґрунту, зволожте його і вставляйте нову партію цибулин.

Так доверху заповнюйте піраміду. Нагорі теж можна увіткнути кілька цибульок – нехай ростуть. Дуже скоро зможете щипати молоді зелені паростки з власного городу на підвіконні – без хімії і першої свіжості.

Нові статті

Схожі статті

“Чекали”: Тімур Мірошніченко розповів, як троє його дітей прийняли прийомну сестричку Ангеліну, якій 8 років

Багатодітний батько Тімур Мірошніченко поділився емоціями щодо спілкування із названою донькою Ангеліною. Разом із дружиною Інною ведучий вдочерив дівчинку і познайомив її з іншими дітьми.

Пішли від других половинок заради одне одного: Марічка Падалко розповіла, як закохалася в Єгора Соболєва

Марічка Падалко була вірною своєму чоловіку протягом 15 років, доки не зустріла Єгора Соболєва, якому народила трьох дітей: як познайомилось подружжя?

Найтонші та еластичні млинці виходять на воді: а ви думали – на молоці. Бюджетний рецепт “Сніданок на ранок”

Млинці - це ідеальний сніданок, який зможе приготувати будь-хто та не обов'язково готувати їх на молоці, адже на воді вони виходять ще в 100 разів смачнішими - рецепт.

4-лапий доктор наук: у США кіт здобув докторський ступінь в одному з престижних університетів країни

В США зʼявився вчений кіт. Йому присвоїли науковий ступінь в одному з престижних університетів Вермонту. За що пухнастик отримав винагороду і як звуть цього доктора наук? "Один Факт" дізнався деталі.