Наші пращури знали точно, чого не можна робити: підмітати ввечері, свистіти в домі, дарувати гострі предмети

Віками українці мали певні повір'я, до яких буде не зайвим дослухатися і сучасним людям. Напевно, кожен із нас неодноразово чув, що свистіти в будинку не можна. А чи замислювалися, чому таке радять наші прародичі?

Здавна відомо, що свистіти в домі не можна, бо грошей не буде. Свист завжди вважався здатним привернути увагу злих духів. Тому й заборонялося свистіти, щоб не притягувати негативну енергію.

Свистітимеш – грошей не буде

Пристріт також поринає корінням у далеке минуле. Вважалося, що заздрісний чи надміру ревнивий погляд здатен навести порчу. Тому багато хто підстраховується і має при собі амулет, здатний уберегти від злого ока.

Старенькі бабусі знають напевно, що підмітати, коли сяде сонце, не можна. Це притягує нещастя в дім. Разом зі змітанням пилу господиня водночас вимете з оселі й успіх.

Весільні прикмети

Весілля – це не лише суцільний щасливий день. З ним пов’язано чимало поганих прикмет. Наприклад, нареченому забороняється дивитися на сукню нареченої до моменту обручення.

На нареченій обов’язково мають бути такі речі – стара, нова, синя й позичена. Тільки в цьому разі сімейне життя має скластися щасливим.

Сідати під час весільної церемонії на куті столу не можна. Це призведе до самотності надалі.

Слід дотримуватися весільних прикмет, щоб не нашкодити молодятам

Заносити в дім порожні пляшки під час застілля теж не годиться. Це не на добро.

Дарувати загострені предмети на весілля завжди вважалося поганою ідеєю. Гострий предмет здатен розрізати зв’язки між членами новоствореної родини, викликати чвари й агресію один до одного.

Ні в якому разі не можна випроваджувати гостей, якщо на вулиці розігрався буря. Усі мають перебувати в середині будинку, допоки негода не вгамується. В іншому разі можна очікувати на великі неприємності. Виходити господарю за поріг раніше за гостей теж вважається поганою прикметою.

Нові статті

Схожі статті

Цей лайфхак зекономить ваш час і сили! Як потрібно прати штори та тюлі, щоб не прасувати потім – працює 100%

Постійно прасуєте все після прання, але не хочете цього робити - вихід є! Що потрібно зробити, щоб штори та тюлі були рівними після "очищувальних процедур".

“Міс Всесвіт 2024”: як виглядає 80-річна бабуся трьох онуків, що вийшла в фінал щорічного конкурсу

В 2024 році фіналісткою конкурсу "Міс Всесвіт" стала… 80-річна бабуся. Чой Сун Хва зуміла миттєво стати знаменитістю завдяки міжнародному конкурсу і набула статусу найстаршої моделі.

Хоч і не рідна, але… Чи спілкується дружина Віктора Павліка з його донькою, яка на 7 років за неї старша

Віктор Павлік і Катерина Репяхова мають спільного сина Михася, але до шлюбу з блогеркою співак був одружений тричі, тож має ще дітей - чи спілкується теперішня дружина з його донькою Христиною?

Він не зміг бути з нею до кінця свого життя – як виглядає екс-дружина Миколи Тищенка, з якою були 7 років

Здавалося, що шлюб Миколи Тищенка та Алли Барановської сповнений любові і гармонії, але все це була лише ідеальна картинка - як виглядає колишня обраниця екс-телеведучого, яка народила йому сина.