Обираємо яйця для Великоднього столу: які краще купувати, як правильно варити і як запобігти розтріскуванню

Великодніх традицій дотримуються навіть затяті атеїсти. У цей святковий день у всіх на столах присутня паска і різноколірні яйця. Як правильно пофарбувати крашанки, щоб не соромно було людям на очі показати?

Досвідчені господині завжди поділяться власними секретами підготовки яєць до Великодня. Давайте уважно дослухаємося до їхніх порад.

Як правильно варити яйця

Не можна починати варити яйця, взяті з холодильника – великі шанси, що потріскаються. Перед тим, як закладати у воду, нехай полежать на кухонному столі хоча б кілька хвилин.

Не треба заливати яйця окропом. Закладайте в каструлю з холодною водою і поступово нагрівайте її до кипіння разом із вмістом.

Яйця для Великодніх писанок мають бути свіжими й не дуже великими

Яйце з мікротріщинкою можна не бракувати. Просто візьміть лимонний сік і “запечатайте” дірочку. А у воду, де будуть варитися яйця, всипте 1 ч.лож. солі.

Якщо є підозра, що яйця заражені сальмонелою, їх бажано потримати в розчині харчової соди. Так удасться убезпечити домашніх від тяжкого отруєння.

Мийте яйця не перед закладкою у холодильник на зберігання, а безпосередньо перед приготуванням. В іншому разі вони можуть зіпсуватися.

Закладати яйця слід у холодну воду, а потім поступово доводити до кипіння

Щоб переконатися у свіжості яєць, достатньо подивитися, як вони поводяться у воді. Свіжі мають опуститися на денце тари, а протухлі спливуть на поверхню.

Які яйця краще фарбувати

Великодні яйця мають бути свіжими, бо старі частіше лопаються під час фарбування. У магазині вони зазвичай позначаються літерою Д. Таким дієтичним яйцям не може бути більш як 7 днів. Узагалі допускається, щоб вони були до 15 днів.

Яйця з темним забарвленням сміливо можна фарбувати. Тільки бажано обирати темні кольори фарби. Тоді вийде гарніше.

Для фарбування краще купувати дрібні яйця. У них скоринка міцніша.

Для легкого чищення яєць потримайте їх відразу після варіння у холодній воді.

Нові статті

Схожі статті

Ірма Вітовська, Ахтем Сеітаблаєв та інші: відатні кінодіячі України отримали президентську нагороду

Відомі українські кінодіячі напередодні Дня українського кіно отримали особисті відзнаки від Президента України. Всього нагороди отримали 11 кінодіячів. Відповідний указ був підписаний 13 вересня.

Ефектна фотосесія посеред інопланетного пейзажу: Ольга Мартиновська з “МастерШефа” знайшла трактор На Марсі

Суддя з "МастерШефу" Ольга Мартиновська показала нові фотографії зі свого відпочинку. Цього разу вона майнула подалі від Чорного моря і опинилась… посеред марсіанських пейзажів.

“Ми переїхали”: 30-річна дружина Віктора Павліка вперше провела екскурсію новою квартирою (ФОТО)

Нарешті здійснилась мрія бізнесвумен Катерини Репяхової та вона разом із Віктором Павлік і Михасиком переїхали до нової квартири - як вона виглядає?

Згадайте смак дитинства: як приготувати пухкий манник лише з 1 склянки сметани – швидко та дешево

Манник вийде нереально смачним, навіть якщо ви зовсім не вмієте готувати - рецепт пухкої та ніжної випічки лише з однієї склянки сметани. Покроково.