Сода і льон придадуться у вирощуванні квітів: та й овочі з таким добривом дадуть кращий урожай

Весна – це час, коли у дачників починають свербіти руки. Хочеться якомога швидше потрапити на власну ділянку, щоб упорядкувати її. Та окрім городини слід обов'язково подбати і про квітник.

У деяких господарочок клумби викликають щирі захопливі вигуки. А все через обізнаність жінок у догляді за квітучою частиною дачі. Між тим витрачати багато грошей на квітник не доведеться. Достатньо буде мати під рукою звичайну харчову соду. І тоді ваші квіти будуть яскравими й пишними.

Соду слід використовувати не лише щоб дезінфікувати насіння, але й задля активної боротьби з різноманітними шкідниками й грибком. До того ж цю просту білу речовину застосовують, коли треба підживити квіти й городину.

Соду з насінням льону змішують у воді

Сода допоможе нормалізувати кислотність землі, що позитивно відіб’ється надалі на смакових якостях плодів. Для живих корисних мікроорганізмів з грядок сода не страшна – вона їх не нищить.

Для квітів сода – теж те, що треба. Достатньо приготувати розчин із водою й додати лляне насіння, і можна застосовувати.

Вам знадобиться:

  • 1 ч.лож. соди;
  • 1 ч.лож. насіння льону;
  • 1 л води.

Настоювати суміш треба 2 години, після чого залити розчин у блендер і збити. Щойно процідите добриво, долийте водою, щоб стало 3 л. Поливайте квіти раз на місяць.

Сода допоможе виростити гарні квіти й отримати високі врожаї городини

Ті, хто вирощують рослини на підвіконні, також можуть скористатися диво-розчином. Кімнатні рослини будуть за це лише вдячні. Від соди з льоном кількість квіток на стеблах різко збільшиться, листя менше засихатиме, коренева система розвиватиметься швидше.

Обов’язково застосовуйте засіб, коли пересаджуєте рослини. Содовий настій збереже зелених підопічних від стресу і пришвидшить загоєння коренів у місцях обрізання.

 

Нові статті

Схожі статті

“Протягнути руку”: соліст з гурту “Антитіла” Тарас Тополя розповів про ставлення до Олега Винника

37-річний соліст гурту "Антитіла" Тарас Тополя прокоментував поведінку колеги по сцені, Олега Винника, який виїхав з України. Як він відноситься до кумира вовчиць та чи готовий з ним здороватися?

Понад 40 тисяч гривень: 31-річна KOLA похизувалась подарунками від чоловіка – сумка, прикраси й не тільки

Нещодавно співачка KOLA розповіла, що вийшла заміж за чоловіка-іноземця, а згодом показала коштовні подарунки від нього - що найдорожче дарував обранець для артистки?

Схожість зашкалює: 49-річний Святослав Вакарчук показався разом із мамою – однакові губи, ніс та очі

Святослав Вакарчук хоч і публічна людина, але про своє життя мало що розповідає, співак досі офіційно не сказав, хто його дружина, але свою маму соліст "Океану Ельзи" публікує часто - як виглядає?

В березні 2025-го: уряд України проведе масштабну індексацію пенсій. Хто отримуватиме на 17% більше?

Український кабінет міністрів запланував провести масштабну індексацію пенсій. Хто зможе отримувати на 17% більше вже з березня 2025 року? "Один Факт" розбирався в деталях.