Викиньте цю косметику негайно: симптоми, що свідчать, що б’юті-засіб вам категорично не підходить

Придбали супер-пупер дорогий косметичний засіб, але шкіра неадекватно відреагувала на б'юті-продукт? І замість омріяної краси отримали набряки, почервоніння чи висипи? Треба розібратися, можливо, він вам просто не підходить.

Догляд за шкірою дуже важливий, адже гладеньке без зморшок обличчя дає можливість приховати справжній вік від оточення. Та якщо після використання крему чи тоніку з’явилося подразнення, значить, він не є вашою ідеальною парою. І слід відправитися на пошуки іншої доглядової косметики. Ось які ознаки свідчать про необхідність замінити косметичний бренд:

Подразнення

Невдовзі після нанесення косметики на обличчя відчуваєте, що шкіра почервоніла, свербить, пече? Відразу ж відкладіть крем чи масочку вбік. Цей продукт до вашого типу шкіру не підходить.

Косметика може не підходити до типу шкіри дівчини

Людям із чутливою шкірою слід дуже ретельно обирати косметичні бренди, особливо серед тих, що мають функцію відлущування. Наступним разом, щоб не втрапити в халепу, перед покупкою нанесіть трішки засобу на руку й простежте реакцію шкіри на нього.

Висипання

Косметичні продукти, що мають у складі ретинол й різні ексфоліанти, можуть викликати більш серйозні проблеми зі шкірою – вона вкривається купою червоних прищиків. Напевно, продукт виявився для вас занадто жорстким.

Трапляється, що висипання з’являються не відразу після використання косметичного засобу, а через деякий час. У такому разі важко визначити, що саме спричинило алергічну реакцію. Щоб вирахувати “шпигуна”, виключайте кожен із засобів для користування протягом трьох місяців. Так зможете втямити, який із них шкодить вашій красі.

Сухість

Після використання косметики відчуваєте сухість, утягнутість, дискомфорт? Ваша б’юті-косметика занадто жорстка для вашого типу шкіри. Якщо не відмовитеся від її використання, можуть виникнути серйозніші реакції.

Якщо косметика не підходить, шкіра відреагує відповідним чином

Можливо, слід змінити крем, що стягує шкіру, на гелеве зволожування. Або обрати косметичний засіб без ретинолу у своєму складі. Іноді шкіра подібним чином реагує на нову косметику, а згодом звикає. Та якщо подібні симптоми турбують довго, доведеться замінити засоби для догляду за шкірою, обравши значно м’якіші.

Нові статті

Схожі статті

Ірма Вітовська, Ахтем Сеітаблаєв та інші: відатні кінодіячі України отримали президентську нагороду

Відомі українські кінодіячі напередодні Дня українського кіно отримали особисті відзнаки від Президента України. Всього нагороди отримали 11 кінодіячів. Відповідний указ був підписаний 13 вересня.

Ефектна фотосесія посеред інопланетного пейзажу: Ольга Мартиновська з “МастерШефа” знайшла трактор На Марсі

Суддя з "МастерШефу" Ольга Мартиновська показала нові фотографії зі свого відпочинку. Цього разу вона майнула подалі від Чорного моря і опинилась… посеред марсіанських пейзажів.

“Ми переїхали”: 30-річна дружина Віктора Павліка вперше провела екскурсію новою квартирою (ФОТО)

Нарешті здійснилась мрія бізнесвумен Катерини Репяхової та вона разом із Віктором Павлік і Михасиком переїхали до нової квартири - як вона виглядає?

Згадайте смак дитинства: як приготувати пухкий манник лише з 1 склянки сметани – швидко та дешево

Манник вийде нереально смачним, навіть якщо ви зовсім не вмієте готувати - рецепт пухкої та ніжної випічки лише з однієї склянки сметани. Покроково.