Прості правила, без яких шарлотка вийде гумовою: щоб була пишною, слідкуйте за яйцями і не зазирайте в духовку

Шарлотку господині полюбляють готувати, оскільки це смачно, недорого і не потребує особливих зусиль. Та іноді трапляється так, що десерт не вдається. Якщо хочете завжди мати пишний пиріг, запам'ятайте наступні лайфхаки.

Є три важливих правила, дотримуючись яких можна досягти найкращих результатів.

Збиваємо яйця

Жовтки слід збивати окремо від білків

Щоб тісто вийшло легким і пишним, треба достатньо уваги приділити збиванню яєць. Тоді з’являться бульбашки, що дозволять значно покращити смак готового виробу. Для шарлотки слід відділити білки від жовтків. Жовтки збиваються з цукром до появи білої піни. Далі беруться до збивання білків. Піна має бути крутою. Тільки в такому разі шарлотка стане повітряною.

Консистенція тіста

Не треба робити надміру густе тісто, інакше воно не заповнить усі проміжки між яблуками. Якщо удасться досягти консистенції 20% сметани, буде ідеально. У разі якщо помилилися і зробили більш густу заколоту, розбавте тісто невеликою кількістю теплого молока. У жодному разі не додавайте холодний напій. Інакше отримаєте глевкий корж замість пишності.

Тісто для шарлотки має бути консистенції густої сметани

Запікання

Не можна діставати шарлотку з духовки, допоки тісто достатньо не пропеклося всередині. У такому разі, потрапивши у значно прохолодніше середовище кімнати, коржі упаде, втративши пишність. Сам же пиріг буде мокрим і клейким. Ніхто із домашніх не захоче ласувати такою випічкою.

Тож затямте – випікати слід не менше 45-50 хвилин. Тоді шарлотка пропечеться рівномірно. Слід корегувати час у залежності від товщини виробу і присутнього шару яблук. Можливо, знадобиться трішки більше чи навпаки менше тримати духовку включеною. Та й у цьому разі не можна відчиняти дверцята духовки хоча б перші 15-20 хвилин, бо тісто відразу ж осяде.

Нові статті

Схожі статті

Забудьте все, що знали до цього: чому не можна розбивати яйця ножем або ложкою – безпека понад усе!

Кожна друга господиня робить помилку, коли розбиває яйця ножем або ложкою. Такий спосіб - не зовсім безпечний. Дізнайтесь, чому шеф-кухарі не радять ним користатись.

“Ми розмовляли про це лише 1 раз”: Руслана Лижичко розповіла, чи готова всиновити дитину – своїх ще не має

Переможниця Євробачення-2004 Руслана Лижичко заговорила про всиновлення дитини, так як своєї не має: яке рішення прийняли разом із чоловіком Олександром Ксенофоновим?

Інтрижка на стороні: 5 українських зірок, які часто зраджували своїм коханим – Остапчук, Мозгова та інші

Були у шлюбі з одними, але згодом вибрали собі інших: зірки українського шоу-бізнесу, які були невірними своїм партнерам - Олена Мозгова, Володимир Остапчук та інші.

Пішли від других половинок заради одне одного: Ольга Сумська розповіла, як закохалася у Віталія Борисюка

Ольга Сумська 5 років прожила у шлюбі з першим чоловіком Євгеном, але наступні роки свого життя присвятила Віталію Борисюку: як познайомилось подружжя?