Уважно придивіться до клумби: можливо, від деяких рослин слід терміново позбутися, щоб не сталося біди

Навесні українці стараються посадити не лише город, але й облаштувати клумбу. Вибір рослинності доволі широкий. Та трапляються такі зелені екземпляри, які категорично не рекомендується садити біля домівки. Давайте розбиратися, які з квітів знаходяться під забороною.

У виборі асортименту для клумби слід уважно слідкувати за квітами, яких не повинно бути на обійсті. Жодних забобон – просто ці декоративні експонати є отруйними.

Конвалія

Ніжні зелені пагонці з білими квіточками милують око. Після цвітіння у травні на них у липні утворюються червоно-оранжеві плоди. Саме вони і є дуже токсичними. Якщо є дітлахи, їм може видатися, що це горобина. Тож конвалію на клумбі краще замінити на невинні дзвіночки.

Наперстянка

Багато хто знає про корисні властивості рослини, яка широко використовується у народній медицині. Але водночас вона є отруйною. Якщо людина контактуватиме з насінням квітки, може стати дуже кепсько. Тож цю лікарську квітку краще замінити мальвою чи люпином.

Гортензія крупнолистова

Вражає око багатобарвними суцвіттями. Та мало кому відомо, що квітка є трішки токсичною. Отруйні речовини, що містяться в ягодах й стеблах, можуть завдати значної шкоди людям. Якщо хочеться мати гортензію біля будинку, то обирайте чайну чи пильчасту.

Тис ягідний

Вічнозелена багаторічна рослина милує око яскравою зеленню круглий рік. Та слід враховувати, що тисові кора й листя можуть принести шкоду як людям, так і тваринам. Солодке насіння можуть уподобати діти, а воно вважається отруйним. Тож живу огорожу краще облаштувати з туї західної чи ялівцю віргінського.

Бузина

Багатьом подобаються білі квіти і приємний аромат кущика. Рослина до того ж є лікарською. Водночас вона й отруйна, тож несе в собі небезпеку. Краще замінити кущик жимолостю, брусницею чи іргою.

Нові статті

Схожі статті

“У неї проблеми з чоловіками”: відьма Марія Тиха висловилась про особисте життя 36-річної Лесі Нікітюк

Леся Нікітюк завидна холостячка, яка лише оприлюднювала інформацію, що якийсь час перебувала у вільних стосунках, але про єдиного обранця ніколи нічого не казала. Що відомо про особисте життя зірки?

Карʼєра на паузі: куди зникла зірка 2000-х Гайтана, яка здобула шалену популярність – давно не в Україні

Гайтана була однією з найзатребуваніших артисток кілька років тому, але свою популярність швидко втратила - де зараз перебуває співачка та чим займається?

Мінімум 7 мільйонів за особняк: 54-річна Ірина Білик похизувалась власним просторим заміським маєтком

Поп-діва Ірина Білик хоч і не знайшла своє справжнє кохання, але живе в задоволення у своєму розкішному будинку під Києвом - як же він виглядає?

Смачна намазка на бутерброди: ідеальний рецепт для ситого сніданку, що пасує до кожного ранку

Вранці зазвичай часу на приготування корисної їжі не вистачає. Але водночас хочеться додати до чаю шматочок хліба із паштетом. Наступний рецепт – чудова можливість урізноманітнити свій раціон.