Зібрався на закупи в супермаркет? Стисни волю в кулак: в іншому разі попадешся на гачки, розставлені повсюди

Виробники, що випускають конкурентну продукцію, намагаються всіляко привернути увагу потенційних покупців саме до свого бренду. Задача полягає в тому, щоб викликати цікавість, яка перетворюється у кількість, і довести людину до покупки, перетворивши процес у якість.

Споживачам варто навчитися контролювати свою увагу, щоб не захопитися чимось не важливим і не зробити не потрібну покупку. Ознайомтеся з теорією гачка і завжди тримайте себе в руках. Оскільки продавці чатують на вас з усіх усюд.

Звички покупця формуються за чотирма факторами: тригером, діями, винагородою та підкріпленням. Тригери – це думки людини про даний товар і бажання його придбати. Дії – це намагання продавців всіляко спростити покупку, наприклад, “в один клік”.

Візки у супермаркетах роблять завеликими, щоб покупець наклав якомога більше товару

Винагорода – “три за ціною двох”. Цей заклик спонукає придбати товар начебто зі знижкою, а насправді витратити зайві гроші. Підкріплення спонукає до вироблення у покупця звички весь час заходити на один і той же сайт за покупками.

Як дурять споживачів супермаркети

Маркетологи чудово вивчили подібну теорію, спонукаючи відвідувачів до купівлі потрібних і не дуже товарів. Ось деякі з їхніх хитрощів, про які варто знати кожному відвідувачу супермаркету:

Система заохочення до продажів у супермаркетах ретельно продумана
  1. Червоні цінники асоціюються у споживачів зі знижками. Тож робітники магазину чіпляють їх навіть там, де ціна знижується не суттєво або й взагалі залишається на попередньому рівні.
  2. Занадто великі візки мимоволі видаються покупцям напівпорожніми, то людина й починає відвантажувати вільну площу не актуальними на цю мить товарами.
  3. Фрукти й овочі розташовуються на вході, оскільки асоціюється в уяві відвідувачів із чимось корисним. Вони начищені до блиску і навіть побризкані водою, щоб створити ілюзію свіжості продукції.
  4. Молочка, яку зазвичай купують найчастіше, розташовується завжди у глибині залу. Дорогою до неї покупець накладе у кошик ще чималу купу товару, який взагалі не збирався купувати, але він йому потрапив на очі випадково.

Нові статті

Схожі статті

Цей лайфхак зекономить ваш час і сили! Як потрібно прати штори та тюлі, щоб не прасувати потім – працює 100%

Постійно прасуєте все після прання, але не хочете цього робити - вихід є! Що потрібно зробити, щоб штори та тюлі були рівними після "очищувальних процедур".

“Міс Всесвіт 2024”: як виглядає 80-річна бабуся трьох онуків, що вийшла в фінал щорічного конкурсу

В 2024 році фіналісткою конкурсу "Міс Всесвіт" стала… 80-річна бабуся. Чой Сун Хва зуміла миттєво стати знаменитістю завдяки міжнародному конкурсу і набула статусу найстаршої моделі.

Хоч і не рідна, але… Чи спілкується дружина Віктора Павліка з його донькою, яка на 7 років за неї старша

Віктор Павлік і Катерина Репяхова мають спільного сина Михася, але до шлюбу з блогеркою співак був одружений тричі, тож має ще дітей - чи спілкується теперішня дружина з його донькою Христиною?

Він не зміг бути з нею до кінця свого життя – як виглядає екс-дружина Миколи Тищенка, з якою були 7 років

Здавалося, що шлюб Миколи Тищенка та Алли Барановської сповнений любові і гармонії, але все це була лише ідеальна картинка - як виглядає колишня обраниця екс-телеведучого, яка народила йому сина.