Зніміть це негайно з підвіконня: які речі домашнього вжитку категорично не можна тримати поблизу скла

Зазвичай підвіконня поступово перетворюється на додаткову поличку, де можна побачити будь-яку річ домашнього вжитку від косметики до електрочайника. Цього робити категорично не можна. І справа не лише в естетиці. Розберімося, чим загрожує захаращеність вікна.

Деякі предмети, перебуваючи під постійним впливом сонячних променів можуть просто зіпсуватися. Тому слідкуйте, щоб на підвіконні ніколи не було:

Широке підвіконня може стати місцем відпочинку
  • продуктів, цукерок, фруктів, оскільки вони швидко зіпсуються від перепаду температур;
  • косметики й побутової хімії, які під впливом нагріву від сонця можуть ступити в непередбачувані реакції і зіпсуватися;
  • електричних приладів, оскільки через надмірну вологість від скла у них вийдуть із ладу мікросхеми;
  • свічок, пластиліну й інших предметів, що мають властивість плавитися і безнадійно псувати пластик;
  • книг і фото, які вицвітуть від сонця чи зіпсуються від надмірної вологості.

Якщо поставите близько до вікна електрочайник чи кавоварку, згодом пошкодуєте, адже пар під час закипання здатен втрапити на холодне скло, і воно трісне

Що дозволяється зберігати на підвіконні

Підвіконня призначене для квітів й елементів декору

Між тим підвіконня не повинно бути повністю вільним. Деякі речі тут можуть бути присутні. Найперше це стосується кімнатних квітів, які милуватимуть око протягом усього року. Наприкінці лютого сюди можна виставити ящик із розсадою, щоб пагінці добре розвивалися під дією сонечка.

Якщо вдома є домашній улюбленець, то можна облаштувати місце для кота. Тварина буде ніжитися на світлі, з цікавістю споглядаючи за перехожими на асфальті та пташками на гілках дерев. Можете врешті облаштувати на широкому підвіконні робочий кабінет.

Нові статті

Схожі статті

Цей лайфхак зекономить ваш час і сили! Як потрібно прати штори та тюлі, щоб не прасувати потім – працює 100%

Постійно прасуєте все після прання, але не хочете цього робити - вихід є! Що потрібно зробити, щоб штори та тюлі були рівними після "очищувальних процедур".

“Міс Всесвіт 2024”: як виглядає 80-річна бабуся трьох онуків, що вийшла в фінал щорічного конкурсу

В 2024 році фіналісткою конкурсу "Міс Всесвіт" стала… 80-річна бабуся. Чой Сун Хва зуміла миттєво стати знаменитістю завдяки міжнародному конкурсу і набула статусу найстаршої моделі.

Хоч і не рідна, але… Чи спілкується дружина Віктора Павліка з його донькою, яка на 7 років за неї старша

Віктор Павлік і Катерина Репяхова мають спільного сина Михася, але до шлюбу з блогеркою співак був одружений тричі, тож має ще дітей - чи спілкується теперішня дружина з його донькою Христиною?

Він не зміг бути з нею до кінця свого життя – як виглядає екс-дружина Миколи Тищенка, з якою були 7 років

Здавалося, що шлюб Миколи Тищенка та Алли Барановської сповнений любові і гармонії, але все це була лише ідеальна картинка - як виглядає колишня обраниця екс-телеведучого, яка народила йому сина.